Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Perišić najbolje ocijenjeni Hrvat kola

Kicker: Perišić najbolje ocijenjeni Hrvat kola

Ivan Perišić najbolje je ocijenjeni hrvatski nogometaš prema Kickeru u 32. kolu Bundeslige. Ugledni list daje ocjene od šest (najgora) do jedan (najbolja), a Perišić je nagrađen dvojkom.

Podsjetimo, hrvatski je reprezentativac bio strijelac za Borussiju Dortmund protiv imenjaka iz Mönchengladbacha (2-0) u pobjedi kojom su "crno-žuti" osigurali drugi uzastopni naslov. Bolje od Perišića su ocijenjeni Schmelzer i Hummels (1.5), a istu ocjenu kao naš veznjak dobio je i Subotić.

Ocjenu 3 za prošlo su kolo dobili povratnik na terene Vedran Ćorluka čiji je Bayer Leverkusen pobijedio Hoffenheim (Vukčević 2.5, Salihović 4), zatim Mato Jajalo koji je sudjelovao u remiju Kölna protiv Stuttgarta (Ibišević 3), te Mario Mandžukić čiji je Wolfsburg odigrao 0-0 kod Mainza.

"Mandžukića je bilo gotovo nemoguće čuvati, međutim promašio je previše prilika", piše u komentaru Kickera.

Bayernov hrvatski dvojac Ivica Olić - Danijel Pranjić nije se posebno istakmuo u pobjedi (2-1) na gostovanju kod Werdera. Štoviše, Bavarci su oba gola postigli nakon što su naši nogometaši napustili igru. U konačnici, Pranjić je ocijenjen s 4, a Olić s 4.5.

Najlošije ocijenjeni Hrvat kola je Ivo Iličević koji je u remiju svoga HSV-a kod Nürnberga (1-1) prema Kickeru odigrao za 5.5. Mladen Petrić je ušao u igru tek u 84. minuti, pa je ostao bez ocjene.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.