Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Napoli siguran, dosadan remi Chieva i Rome

Serie A: Napoli siguran, dosadan remi Chieva i Rome

Napoli je uspješno obavio prvu od tri zadaće koliko je potrebno da osiguraju nastup u nogometnoj Ligi prvaka i dogodine. U sklopu 35. kola Serije A Napolitanci su s 2-0 na svome travnjaku nadigrali Palermo.

Sve je bilo riješeno nakon 35 minuta igre u prvom poluvremenu. Napoli je svoju terensku nadmoć pretvorio u pogodak u 16 minuti s bijele točke. Makedonski reprezentativac Goran Pandev prošao je po lijevoj strani Napolijeva napada, pokušao poslati oštru prizemnu loptu u peterac Palerma, ali je ona na putu pogodila igrača gostujuće momčadi u ruku i sudac je pokazao na bijelu toču. Topovskim udarcem Edinson Cavani doveo je svoju momčad u vodstvo 1-0.

Dvadesetak minuta kasnije Slovak Marek Hamšik zabio je za, pokazalo je na kraju, konačnih 2-0 nakon asistencije Pandeva. Obje su momčadi do kraja susreta imali lijepe prilike za postizanje novih pogodaka, ali su ili bile neprecizne ili su vratari, De Sanctis i Viviano, bili na visini zadatka.

Igor Budan cijelu je utakmicu ostao među prićuvama Palerma.

Ovom je pobjedom Napoli pobjegao pratnji na tri boda u utrci za posljednjim mjestom koje vodi u Ligu prvaka, ali ima i utakmicu više. Inter, Lazio i Udinese svoje utakmice igraju u srijedu i svima su potrebna tri boda kako bi održali korak s Napolijem.

U ranije odigranoj utakmici Chievo i Roma su po kišom natopljenim travnjakom odigrali 0-0, čime je rimski sastav, tri kola prije kraja prvenstva, praktički ostao bez šansi za plasman u Ligu prvaka dogodine. Roma, nakon pobjede Napolija, zaostaje šest bodova za trećim mjestom, dvije utakmice prije kraja prvenstva.

Serie A, 35. kolo:

Chievo - Roma 0-0

Napoli - Palermo 2-0 (Cavani 16-11m, Hamšik 35)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.