Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Simplicio spasio bod Romi protiv Napolija

Serie A: Simplicio spasio bod Romi protiv Napolija

Napoli je u zadnjih pet minuta utakmice 35. kola Serije A protiv Rome na Olimpicu ušao s prednošću 2-1, ali je u 88. minuti Fabio Simplicio poravnao i ostavio domaće nogometaše u igri za treće mjesto.

I osvojeni bod dovoljan je Napoliju da se, doduše uz utakmicu više, bodovno poravna s trećeplasiranim Lazijem, no gosti su iz Rima umalo odnijeli i puni plijen.

Krajem prvog dijela Marquinho je doveo domaće u vodstvo, no već nakon četiri minute nastavka stvari je na početak vratio Zuniga. Trener Napolitanaca Walter Mazzarri u 52. minuti povukao je odličan potez ubacivši u igru Makedonca Gorana Pandeva koji je 15 minuta kasnije asistirao Edinsonu Cavaniju za vodstvo gostiju 2-1. Bio je to 22. pogodak Cavanija ove sezone u Seriji A, a na ljestvici strijelaca sada drži drugo mjesto s dva gola manje od Milanovog Zlatana Ibrahimovića.

Ipak, da ne bi momčad Luisa Enriquea doživjela i 5. poraz u zadnjih sedam susreta, pobrinuo se Simplicio svojim 4. ligaškim golom sezone u 88. minuti.

Uz derbi u glavnom gradu "vruće" je bilo i na Siciliji gdje su lokalni derbi odradili Palermo i Catania, a na koncu je završilo s "miroljubivih" 1-1. Poveli su gosti preko braniča Legrottagliea u 25., a poravnao je Miccoli u 47. minuti. Omaleni napadač Palerma upisao je svoj 13. gol sezone, a na kontu ima i isto toliko asistencija. Igor Budan ušao je u igru u 82. minuti za domaće. U zadnjih osam sicilijanskih derbija Palermo je slavio samo jednom.

U preostalom subotnjem ogledu 35. kola Cagliari i Chievo su odigrali bez golova 0-0

Serie A, 35. kolo:

Roma - Napoli 1-2 (Marquinho 41, Simplicio 88 / Zuniga 49, Cavani 67)

Cagliari - Chievo 0-0

Palermo - Catania 1-1 (Miccoli 47 / Legrottaglie 25)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.