Sport

Nogomet, Primera

Ronaldo: "Bili smo bolji od Barcelone, a najviše sam želio prvenstvo"

Ronaldo:

Real Madrid je u srijedu potvrdio osvajanje naslova prvaka u Španjolskoj nakon četiri godine čekanja, a posebno je zbog toga bio sretan najbolji strijelac Kraljevskog kluba Cristiano Ronaldo koji je pritom izjavio kako je njegova momčad bila bolja od Barcelone tijekom sezone.

Lakše od očekivanog Real Madrid je na San Mamesu svladao finalista Europske lige Athletic Bilbao. Pobjedom od 3:0 definitivno je riješeno pitanje prvaka Španjolske jer je Real dva kola prije kraja pobjegao Barceloni na nedostižnih sedam bodova. Cristiano Ronaldo je bio strijelac u toj utakmici, a nije krio zadovoljstvo postignutim.

"Nevjerojatno sam sretan. Ovo je moja prva osvojena prvenstvena titula u Španjolskoj i oduševljen sam. Ispunili smo naš cilj i svi smo vrlo uzbuđeni zbog naslova prvaka u Primeri", kazao je Portugalac koji je Athleticu zabio 44. gol ove sezone u prvenstvu, no još uvijek kaska za Lionelom Messijem.

"Prvenstvo je još i teže kad se boriš za njega s momčadi kao što je Barcelona, no osjećaš se sjajno kad pobijediš jednu od najboljih ekipa. Bili smo bolji od Barcelone. Osjećamo veliko zadovoljstvo jer smo ostvarili cilj za koji smo se borili deset mjeseci", rekao je.

Realu će ovo ipak biti jedini osvojeni trofej u sezoni pošto su izgubili u španjolskom Superkupu od Barcelone, isti ih je suparnik izbacio u Kupu kralja, dok su u Ligi prvaka ispali na jedanaesterce od Bayerna. No, Ronaldu je ovaj trofej ipak najdraži.

"Prvenstvena titula je ono što sam najviše želio. Imam dvije Zlatne kopačke doma, bilo bi lijepo osvojiti još jednu, no ne bih bio razočaran i da ne uspijem", zaključio je Portugalac u redovima sastava Josea Mourinha.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.