Sport

Nogomet, Premiership

Dalglish je zakazao jer nije doveo Jelavića u Liverpool

Dalglish je zakazao jer nije doveo Jelavića u Liverpool

Liverpoolov neuspjeh po pitanju dovođenja hrvatskog reprezentativnog napadača Nikice Jelavića u siječanjskom prijelaznom roku bio je rani znak da američki vlasnici kluba s Anfielda gube vjeru u Kennyja Dalglisha, sugerira britanski tabloid Daily Star.

Legendarni škotski bivši igrač i menadžer Liverpoola Kenny Dalglish u srijedu je dobio otkaz nakon što je jednu i po sezonu vodio ''redse''. U Premiershipu je klub završio na razočaravajućem osmom mjestu, što je u konačnici Dalglisha stajalo posla.

Navodno je Nikica Jelavić, dok je još zabijao golove za Rangerse, bio Dalglisheva meta. No, nije ga u siječnju doveo Liverpool već njegov gradski rival Everton, ''koji je za samo 5 milijuna funti oteo Jelavića Liverpoolu ispred nosa'', kako piše Daily Star.

- Dalglish je potrošio više od 100 milijuna funti za pojačanja, s promjenjivim uspjehom. Osjećaj je da mu vlasnici sada više nisu bili spremni dati novac za nova pojačanja. S druge strane, nas je Jelavić koštao samo 5 milijuna funti. Dokazao je koliko je to bila dobra i isplativa kupovina kluba - izjavio je neimenovani izvor iz Evertona za britanski tabloid.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.