Sport

Nogomet, Euro 2012

Budan: Mandžukić i Jelavić su "životinje"

Budan: Mandžukić i Jelavić su

Napadač Palerma i bivši hrvatski reprezentativac Igor Budan (32) dao je intervju za Giornale di Sicilia uoči večerašnje utakmice Hrvatske i Italije u 2. kolu skupine C Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Iako je još 1999. otišao u Italiju i na Apeninskom je poluotoku sazrio u nogometnom smislu, nema dvojbe za koga će ovog četvrtka kucati Budanovo srce.

- Volim Italiju, puno mi je dala, ali mi Hrvati imamo posebnu vezu sa svojom zemljom. Ne mogu drugačije nego navijati za svoje sunarodnjake. U našoj su zemlji četiri milijuna stanovnika i sve staje kad igra Hrvatska. Izbornik Slaven Bilić je iznimno motiviran, nakon pobjede protiv Irske u 1. kolu uvjeren je da možemo do velikog rezultata - istaknuo je Budan.

Otkrio je potom i najveću snagu hrvatske reprezentacije.

- Italija ima Pirla, a Hrvatska Modrića. Radi se o sličnim igračima, a Modrić je ključni element hrvatske igre, njegova je tehnika iznadprosječna. Talijanski izbornik Prandelli zna da prije svih mora paziti na njega. Inače, u hrvatskoj momčadi ponovno vlada harmonija kao i na Euru 2008. na kojem sam i ja bio - dodao je Riječanin i otkrio sicilijskom dnevniku još nekoliko detalja o hrvatskoj igri.

- Za mene su Mandžukić i Jelavić dvije 'životinje' u šesnaestercu, neustrašivi su i uvijek mogu pogoditi. Jelavić je zabio puno golova za Everton prošle sezone, a Mandžukić sada hvata kontinuitet budući da je ranije više igrao otraga. Prandelli bi trebao pripaziti i na kapetana Srnu koji ne desnom boku radi veliki pritisak. Mislim da moj prijatelj Balzaretti ima sve kvalitete da ga zaustavi.

Budan, inače, igra u Palermu s Balzarettijem kojem planira poslati SMS poruku odmah nakon utakmice.

- Zasad ga neću gnjaviti, čuli smo se prije tri tjedna i bio je u priličnoj gužvi. No, sigurno ću mu nakon utakmice poslati poruku. Nadam se da će Hrvatska pobijediti, tako da mogu zadirkivati svoje talijanske prijatelje - zaključio je Budan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.