Sport

Nogomet, Euro 2012

Del Bosque: Protiv Hrvatske nas zanima samo pobjeda

Del Bosque: Protiv Hrvatske nas zanima samo pobjeda

Izbornik španjolske reprezentacije Vicente del Bosque ponovio je, najavljujući ogled 3. kola u C skupini na Europskom prvenstvu protiv Hrvatske, sve ono što su prije njega već rekli mnogi igrači ''furije''.

- Uopće ne postoji mogućnost planiranja igre na jedan bod. To nas ne zanima, čak nisam ni pravio nikakve kalkulacije. Znam da i s remijem idemo dalje, ali zanima nas samo pobjeda. Mi smo pravi sportaši, baš kao što su i Hrvati pravi sportaši. Igrat ćemo na pobjedu - rekao je Del Bosque, te se osvrnuo i na utakmicu protiv Irske, koju je njegova vrsta dobila s 4-0.

- Sretan sam, naš je prvenstveni cilj bio pobjeda i to smo ostvarili. Još bolje je da smo Irce pobijedili uvjerljivije nego su ih pobijedili Hrvati. Učinili smo to s dobrom igrom, što našoj momčadi dodatno podiže moral.

Protiv Italije (1-1) je Del Bosque igrao sa šestoricom veznih igrača, bez klasičnog napadača. Zbog toga su ga u španjolskom tisku dosta kritizirali. Protiv Irske je od prve minute postavio Fernanda Torresa u početni sastav, a ovaj je odgovorio s dva pogotka.

- U prvom nastupu smo imali povjerenja u Cesca Fabregasa i on je zabio gol. Mogao je Torres igrati i u toj utakmici od početka. Vidjeli ste da je Ircima zabio dva komada. Sjajno što imamo toliko puno mogućnosti. Mi činjenicu da imamo 23 igrača i svi imaju kvalitetu za prvi sastav doživljavamo kao našu prednost. U Fabregasa imam jednako povjerenje kao i prije utakmice s Irskom, u kojoj smo koristili drugu opciju. U toj utakmici smo tražili dominaciju i inicijativu i zbog toga sam se odlučio za brzinu i dobro kretanje Torresa - zaključio je Del Bosque.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.