Sport

Nogomet, Euro 2012

Del Bosque: Nije mi žao što smo pobijedili Hrvatsku i pogurali Italiju dalje

Del Bosque: Nije mi žao što smo pobijedili Hrvatsku i pogurali Italiju dalje

Izbornik nogometne reprezentacije Španjolske, Vicente del Bosque, izjavio je da ne žali što je "propustio" Italiju u četvrtfinale i što će protiv nje ponovno morati igrati u finalu Europskog prvenstva.

- Bez obzira na to kako završi finale, neće nam biti žao što nismo odigrali remi protiv Hrvatske i prepriječili put Talijanima već u grupnoj fazi turnira. To ne bi bilo dobro za sport - rekao je Del Bosque.

Podsjetimo, Španjolska je u posljednjem susretu skupine C slavila protiv Hrvatske (1-0) i prošla u četvrtfinale kao prva momčad, a "vatrene" poslali kući. U slučaju bilo kojeg remija od 2-2 pa nadalje, u četvrtfinale bi išli Hrvatska i Španjolska.

Ovako će Del Bosque ponovno morati igrati protiv Italije, koja je u prvoj utakmici Eura imala aktualne europske i svjetske prvake u šaci. Di Natale je doveo "azzurre" u vodstvo, ali je konačnih 1-1 nekoliko minuta kasnije postavio Cesc Fabregas.

- Šanse su 50-50. Italija je četverostruki svjetski prvak. Ne možemo govoriti o favoritima u ovome susretu - zaključio je španjolski izbornik intervju za španjolsku radio postaju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.