Sport

Nogomet, Euro 2012

Prandelli: Za najboljeg igrača u 2012. bih izabrao Pirla

Prandelli: Za najboljeg igrača u 2012. bih izabrao Pirla

Talijanske nogometaše uskoro, u četvrtak, očekuje novo veliko iskušenje na aktualnom Europskom prvenstvu. U polufinalu će igrati protiv favorizirane Njemačke.

No, mnogi od Talijana se još povremeno vraćaju na ono što se dogodilo u četvrtfinalu, kada je Italija nakon jedanaesteraca izbacila iz turnira Englesku. Riječima se na neke momente tog duela vratio izbornik Cesare Prandelli.

- Da se mene pita, Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša 2012. godine dodijelio bih svom igraču Pirlu. On je rođeni šampion, a iza sebe je imao sjajnu sezonu u Juventusu. I da, ono što je napravio u četvrtfinalu protiv Engleza (op.a. Panenka-jedanaesterac) je posebno - rekao je Prandelli.

- Ostao sam zatečen kada sam čuo njegovu izjavu nakon svega. Opalio je tako da promijeni dotadašnji tijek izvođenja jedanaesteraca. Htio je psihološku prednost prebaciti na našu stranu, a upravo se to dogodilo nakon njegovog jedanaesterca. Takve stvari mogu izvesti samo najveći majstori.

Prandelli se potom okrenuo polufinalu s Njemačkom.

- Njemačku držim za prvog favorita Eura. Najbolji su, ali isto tako, protiv nas će morati odraditi veliku borbu. I rekao bih da nikako nisu toliko veliki favoriti kako mnogi procjenjuju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.