Sport

Nogomet, Euro 2012

Pirlo: Odigrao sam jednu od najlošijih utakmica karijere

Pirlo: Odigrao sam jednu od najlošijih utakmica karijere

Na kraju se skupina C na Europskom nogometnom prvenstvu posložila tako da su dalje prošli Španjolci i Talijani, dok kao trećeplasirana momčad Hrvatska mora krenuti kući.

Italija je obavila svoj dio posla pobjedom protiv Irske (2-0), a ostatak je za nju, i sebe, obavila Španjolska svladavši Hrvatsku 1-0.

- Bila je ovo itekako uzbudljiva noć. Naša utakmica je krila u sebi mnogo opasnosti, ali smo na kraju ipak slavili. Još smo veće oduševljenje osjetili kada smo čuli rezultat na utakmici Španjolske i Hrvatske, makar smo opasno živjeli i zbog naše, ali i te utkamice, u zadnjim minutama - rekao je Andrea Pirlo i dodao:

- Bila je ovo vjerojatno jedna od najslabijih utakmica koje sam odigrao. Ali, nije to bitno u usporedbi s uspjehom reprezentacije. Idemo dalje i to je bilo jedino bitno postići.

Izbornik Cesare Prandelli je nakon svega naglasio "talijansko srce".

- Patili smo, na kraju uživali i svašta osjetili u završnici ove skupine. No, uspjeli smo srcem otići dalje. Srce nas je vodilo kroz sve ove tri utakmice - rekao je Prandelli i dodao:

- Imali smo tešku utakmicu, protiv opasnog suparnika i pred njihovim sjajnim navijačima. Ali, uspjeli smo i sada nas čeka četvrtfinale. Svaki ždrijeb je težak, ali mislim da je ova Italija spremna na sve.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.