Sport

Nogomet, Euro 2012

Del Bosque: Respektiram kritičare našeg stila

Del Bosque: Respektiram kritičare našeg stila

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque u razgovoru za njemački Kicker poručuje da poštuje kritičare, ali da je stil igre "furije" najbolji za igrački kadar koji posjeduje.

Del Bosque je sa Španjolskom osvojio svjetski i europski naslov i stoga ga previše ne uznemiruju kritičari stila kojim igra njegova momčad, no prvi je puta rekao da i njih respektira.

- Poštujem kritičare našeg načina igre, ali do sada se pokazalo da je taj stil bio pravi izbor za moje igrače - rekao je španjolski izbornik koji smatra da se ne bi trebali previše posvetiti samohvali nego razmišljati kako se održati na ovom nivou.

- U odnosu na 2008. godinu obnovili smo gotovo 50 posto momčadi. To je bila uspješna tranzicija koja je osvježila momčad mlađim igračima i nastavila pobjednički pohod. Ima igrača poput Ikera Casillasa, Xavija, Andresa Inieste i Xabi Alonsa koje smatramo nezamjenjivima i definitivno najzaslužnijima za tri uzastopna velika naslova. Međutim, uvjeren sam da ćemo stvoriti slične nove izvrsne mlade igrače - zaključio je Del Bosque.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.