Sport

Olimpijske igre 2012

Ana Zaninović pala na prvoj prepreci!

Ana Zaninović pala na prvoj prepreci!

Ana Zaninović, svjetska prvakinja u taekwondou do 53 kilograma, nije s uspjehom nastupila na Olimpijskim igrama u Londonu, u kategoriji do 57 kilograma.

Japanska taekwondašica Mayu Hamada je pobijedila 14-11 u prvom kolu, te sada Zaninović ostaje tek nada da će Japanka dogurati do finala čime bi otvorila malu šansu Ani da se kroz repasaž domogne barem brončane medalje.

U prvoj je rundi Japanka dva puta pronašla put do glave Ane Zaninović što joj je donijelo lakih šest bodova. Tako je prednost nakon uvodne dionice bila 6-3 za Hamadu što je usmjerilo nastavak meča - Zaninović je napadala, dok se Japanka odlučila više za čuvanje prednosti.

Ipak, vrlo brzo je u drugoj rundi Ana pogodila glavu Hamade, te je novim bodom došla do prednosti 7-6, a na kraju druge dionice je rezultat bio 9-8 za hrvatsku natjecateljicu.

U trećoj rundi se situacija brzo mijenjala, kao i rezultat, pa je Zaninović povela 10-8, Japanka kontrirala i povela 11-10, da bi Ana izjednačila na 11-11. Potom je japanski trener uložio žalbu na jedan udarac koji su glavni suci prihvatili, te je Japanka povela 14-11 što se na kraju pokazalo kao ključna prednost.

No, u zadnjim trenucima ogleda Zaninović je pogodila glavu Japanke što je trebalo biti izjednačenje rezultata na 14-14 i odlazak u borbu na zlatni bod, no suci su odlučili da je udarac uslijedio nakon isteka vremena, čime je Ana Zaninović upisala startni poraz u Londonu.

OI, taekwondo (do 57 kilograma):

Hamada (Jap) - Ana Zaninović (Hrv, 5) 14-11


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

 Izdvojeno