Sport

Olimpijske igre 2012

OI: Sestre Zaninović doznale prve protivnice

OI: Sestre Zaninović doznale prve protivnice

U ponedjeljak je obavljen ždrijeb olimpijskog turnira u taekwondou u kojem se kao velike hrvatske uzdanice nalaze sestre blizanke Lucija i Ana Zaninović.

U kategoriji do 49 kilograma Lucija je postavljena za 5. nositeljicu, te će u kvalifikacijskoj rundi snage odmjeriti sa Seulki Kang iz Centralnoafričke Republike. U slučaju pobjede u četvrtfinalu će suparnica europskoj prvakinji u ovoj kategoriji iz 2010. godine biti bolja iz ogleda 4. nositeljice Marokanke Sanaae Atabrour i Argentinke Carole Malvine Lopez Rodriguez.

Svjetska prvakinja u kategoriji do 53 kilograma Ana Zaninović u Londonu će se natjecati u olimpijskoj kategoriji do 57 kilograma, a prva suparnica petopostavljenoj Hrvatici biti će Japanka Mayu Hamada. Ukoliko se plasira u četvrtfinale tamo će se boriti protiv pobjednice dvoboja između Srpkinje Dragane Gladović i 4. nositeljice Jade Jones iz Velike Britanije.

Natjecanja u taekwondou počinju u srijedu kada će od 10 sati nastup započeti Lucija, dok će u četvrtak na olimpijski tatami stupiti Ana Zaninović čija je borba također na programu od 10 sati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.