Sport

Nogomet, Premiership

Steve Round: Samo je pitanje vremena kada će Jelavić proraditi

Steve Round: Samo je pitanje vremena kada će Jelavić proraditi

Pomoćni trener engleskog nogometnog Premierligaša Evertona, Steve Round, izrazio je zadovoljstvo hrvatskim napadačem Nikicom Jelavićem, unatoč činjenici da nije postigao ni pogotka u pripremnom periodu.

Jelavić (26) je od dolaska u Everton u zimskom prijeznom roku prošle sezone postigao devet premierligaških pogodaka u 13 utakmica, te se pokazao kao pravo pojačanje u inače neefikasnomm napadu Evertona.

No, u pet pripremnih utakmica za novu sezonu hrvatski napadač nije pronalazio put do mreže, ali to ne brine desnu ruku menadžera Davida Moyesa.

- Bio bih zabrinut da Jela ne radi naporno i ne stvara prilike za pogotke. Njegova radna etika je fantastična. Samo je pitanje vremena kada će prvi puta zatresti mrežu. Možda ono najbolje čuva za prvih nekoliko tjedana sezone - rekao je Round.

- On je čovjek za "veliku pozornicu". To se vidi po načinu na koji napada obrambene igrače protivničkih momčadi. On je rođeni strijelac. To što nije zabio u predsezoni ne znači ama baš ništa - zaključio je Round.

Recimo i da bi se Jelaviću u napadu Evertona uskoro mogao priključiti i Belgijanac Kevin Mirallas, kojeg je menadžer David Moyes promatrao za vrijeme prijateljske utakmice Belgije i Nizozemske u srijedu (4-2). Mirallas (24) je trenutno član grčkog kluba Olympiacos, za koji je u 52 utakmice postigao 34 pogotka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.