Sport

Nogomet, Premiership

Barry: Jelavić je pokazao kakav je veliki profesionalac

Barry: Jelavić je pokazao kakav je veliki profesionalac

Gareth Barry, engleski 32-godišnji vezni nogometaš koji igra u Evertonu na posudbi iz Manchester Cityja, nahvalio je svog suigrača Nikicu Jelavića zbog nastupa u 3. kolu FA Cupa protiv QPR-a s 4-0.

Jelavić je na toj utakmici zaigrao u startnoj postavi i zabio dva gola, u 44. i 68. minuti. Mogao je naš igrač okruniti sjajan nastup i hat-trickom, ali je u 74. minuti promašio kazneni udarac. Bili su to prvi pogoci hrvatskog napadača u ovoj sezoni u svim natjecanjima u tek 10. nastupu.

Zanimljivo da se Jelavić iskazao baš protiv kluba koji ga želi dovesti u svoje redove u siječanjskom prijelaznom roku. Istu želju ima i West Ham. Jelavić bi mogao ovoga mjeseca napustiti ''toffeese'', jer je izgubio mjesto u prvom sastavu, koje mu je preoteo Romelu Lukaku, belgijski napadač koji u klubu iz Liverpoola igra na posudbi iz Chelseaja, a želi igrati regularno s obzirom da je ostalo samo šest mjeseci do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Evertonov menadžer Roberto Martinez najavio je da će klub izaći u susret Jelaviću u slučaju odgovarajuće ponude za njega.

O Jelavićevom statusu govorio je i Gareth Barry.

- Ne znamo što će se dogoditi s Nikijem, ali navijači su mu svakako pokazali svoju zahvalnost zbog svega što je napravio za njih i za klub. Ne samo ove sezone već i ranije. Menadžer želi da svi igrači budu gladni igre. Zaslužuje puno kredita, jer je uspio zadržati osmijeh na Jelavićevom licu. Niki je pokazao koliko još uvijek želi stupiti na scenu i obaviti dobar posao za Everton - rekao je Barry.

- Svaka čast našem menadžeru. Važno je da svi igrači koji nisu baš puno igrali uvijek budu gladni igre, a Jelavić je najbolji primjer koliko je u tome uspio. Niki je dugo morao čekati svoju šansu, koju je napokon dobio protiv QPR-a. Pokazao je koliko je velik profesionalac jer je nastavio naporno raditi kako bi i zavrijedio tu priliku - rekao je Barry.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.