Sport

Nogomet, Premiership

Wenger: Walcott se mora strpiti s napadačkim željama

Wenger: Walcott se mora strpiti s napadačkim željama

Nakon javne objave Arsenalovog nogometaša Thea Walcotta kako mu je želja stalno igrati na poziciji centralne špice, menadžer "topnika" Arsene Wenger pozvao ga je na strpljenje.

Walcottu aktualni ugovor s Arsenalom istječe krajem sezone, a u tijeku su pregovori oko potpisivanja produljenja. Brzonogi 23-godišnjak nedavno je rekao kako mu novac nije presudan za potpisivanje novog ugovora, ali jest igranje na poziciji centralne špice, budući ga Wenger uglavnom koristi na desnom krilu.

U srijedu je Walcott, u utakmici Carling Cupa, pokazao svoje golgeterske sposobnosti zabivši dva gola trećeligašu Coventryju u visokoj 6-1 pobjedi, nakon čega ga je pohvalio francuski strateg.

- Nisam protiv toga da Walcott igra na poziciji napadača, nisam uopće protiv toga, ali u ovom trenutku je u napadu velika konkurencija, a mi imamo drugačiju formulu i momčadi ide dobro. Doći će njegovo vrijeme za igru u napadu, a u ovom trenutku moramo biti strpljivi. Walcott je sada sjajan egzekutor, ispred gola je zaista fantastičan - rekao je Wenger.

O situaciji vezanoj uz Walcottovu budućnost u londonskom klubu Wenger je dodao:

- Želim da ostane, uvijek sam govorio isto. Razgovaram s Theom, u konstantnoj smo vezi s njegovim agentom i morate nam dati vremena da to sredimo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.