Sport

Nogomet, Premiership

Wenger: Nema prodaje Walcotta u siječnju

Wenger: Nema prodaje Walcotta u siječnju

Menadžer Arsenala Arsene Wenger odbacio je mogućnost prodaje brzonogog Thea Walcotta (23) u siječanjskom prijelaznom roku, iako brzonogi nogometaš još nije potpisao produljenje ugovora.

Kako aktualni Walcottov ugovor istječe u lipnju sljedeće godine to znači da će na ljeto biti slobodan bez odštete napustiti klub ukoliko u međuvremenu ne produlji suradnju. Pregovori oko produljenja na relaciji klub-igrač u tijeku su već neko vrijeme, a Walcott navodno želi garancije da će igrati na poziciji centralne špice.

Upitan da li će Walcott napustiti Arsenal u siječnju ukoliko ne dođe do produljenja, Wenger je rekao:

- Ne. Hoće li ostati do kraja sezone? Da. Nastavljamo na pozitivan način. Rekao sam vam već puno puta da imamo do kraja prosinca vremena da to riješimo. Theo može igrati na desnom krilu i u napadu. Našao je dobru kombinaciju igre na krilu i u napadu i teško ga je zaustaviti. Protiv Tottenhama je završio kao napadač i na kraju je zabio - rekao je Wenger.

Odlazak Walcotta ne želi niti njegov suigrač Jack Wilshere:

- On je engleski dečko i sjajno ga je imati u svlačionici. Ali odluka je na njemu, šefu i upravi. Ja se nadam da će potpisati. Svi znamo što Theo donosi momčadi. Ima puno brzine, i svojim kretanjem i trkovima stvara metež u suparničkoj obrani. Može igrati bilo gdje, u napadu, na lijevom boku, desnom, u centru, a on želi igrati u centru napada. Mislim da će dobiti priliku, samo mora biti strpljiv.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.