Sport

Nogomet, Premiership

Snodin: Ne treba paničariti zbog Jelavićeve forme

Snodin: Ne treba paničariti zbog Jelavićeve forme

Dugogodišnji veznjak Evertona Ian Snodin, koji danas radi kao komentator za Liverpool Echo, uvjeren je kako je pitanje trenutka kada će hrvatski napadač Nikica Jelavić opet proraditi i početi zabijati golove u kontinuitetu.

Naš je napadač u siječnju ove godine došao na Goodison Park iz Rangersa i vrlo brzo oduševio sve u novom klubu s 11 pogodaka u 16 utakmica u Premierligi i FA Cupu. No, u aktualnoj mu sezoni ne ide tako dobro. Zabio je dosad pet golova, ali samo jedan u posljednjih šest kola. Istodobno je Everton u zadnjih sedam kola tek jednom pobijedio i ispao iz Topa 4.

Nakon razočaravajućeg remija 1-1 kod kuće s Norwichem u subotu, menadžer Evertona David Moyes je izjavio "kako očekuje malo više od Jelavića".

Upravo se na tu izjavu referirao Snodin u svom komentaru za Liverpool Echo.

"Vidim da je David Moyes rekao kako Everton očekuje više od Jelavića i mogu reći da se slažem s njime. On trenutno ne daje koliko može, što posebno dolazi do izražaja u tijesnim utakmicama. Prošle sezone je često pomagao da Everton zabije drugi ili treći gol na utakmici, ali trenutno to nije slučaj."

"Svejedno, ne treba paničariti zbog toga. Vidio sam dovoljno od Jele da mogu ustanoviti kako je u pitanju dovoljno dobar igrač koji se može vratiti iz bilo kakve lošije forme. Svi napadači prolaze kroz takva razdoblja, ali on ima kapacitet vratiti se još jači."

"Samopouzdanje je toliko važno u nogometu. Kada vam događaji ne idu na ruku možete se osjećati kao da je kraj svijeta. Ali, Jelavić je odličan strijelac, pravi talent. Također, okružen je s dobrim suigračima. Igračima koji mogu, i koji će mu kreirati šanse. Ukoliko se budu dovoljno oslanjali na njega, uskoro će Jelavić opet početi tresti mreže. To je ono što on radi."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.