Sport

Nogomet, Premiership

Wenger: Van Persie vodi Manchester United prema naslovu

Wenger: Van Persie vodi Manchester United prema naslovu

Menadžer Arsenala Arsene Wenger izrazio je uvjerenje da će bivši napadač ''topnika'' Robin van Persie ove sezone odvesti Manchester United do naslova u Premierligi.

United je trenutno vodeća momčad Premiershipa s 52 boda, sedam više od najbližeg pratitelja Manchester Cityja i čak 18 od šestoplasiranog Arsenala koji je odigrao utakmicu manje.

- Bolno mi je vidjeti United toliko daleko ispred nas - iskreno je priznao Wenger na konferenciji za novinare uoči nedjeljnog derbija protiv Manchester Cityja na Emiratesu.

Osvrnuo se potom francuski stručnjak i na Van Persieja kojeg je prošlo ljeto prodao Unitedu za 22 milijuna funti. Nizozemac se sjajno snašao na Old Traffordu, postigao je 20 golova u svim natjecanjima, a sa 16 je pogodaka prvi strijelac Premierlige.

- Znao sam da će se to dogoditi kad sam prodavao Robina. Jedan je od najboljih napadača na svijetu i bilo je jasno da će nastaviti zabijati. Prošle je sezone zabio za nas 30 golova u ligi, a sada vodi United prema naslovu - istaknuo je Wenger.

Van Persie je prošlo ljeto imao i ponudu Cityja, a Wenger je uvjeren da bi se Nizozemac jednako dobro snašao i na Etihadu.

- S 29 godina je na vrhuncu moći. Prošao je teške trenutke u karijeri i zna kako igrati - zaključio je Francuz.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.