Sport

Nogomet, Premiership

Moyes: Želio sam smanjiti pritisak na Jelavića

Moyes: Želio sam smanjiti pritisak na Jelavića

Evertonov menadžer David Moyes objasnio je razloge izostavljanja hrvatskog napadača Nikice Jelavića iz udarne postave u premierligaškom ogledu protiv West Bromwich Albiona u srijedu.

Inače standardan član udarne postave je u igru ušao tek u 84. minuti (od početka je zaigrao Anichebe), a njegova je momčad na Goodison Parku slavila sa 2-1.

U drugoj polovici prošle sezone Jelavić je za Everton zabio 9 golova u 13 premierligaških nastupa, ali ove se sezone muči sa realizacijom i suparničke je mreže u prvenstvu tresao tek 6 puta u 22 započeta susreta.

- To je nešto o čemu sam razmišljao određeno vrijeme. Želio sam dati Jelaviću svaku moguću priliku da zabije golove, ali to se baš nije dogodilo. Malo sam oklijevao (sa njegovim izostavljanjem, op.a.), ali na kraju sam osjetio da je ispravno da mu dam predah. Victor (Anichebe) je bio dobar i donio nam je nešto drugačije. Nadam se da ćemo dobiti uskoro Jelu ponovo u formi, to je ključ svega - komentirao je Moyes.

U subotnjem srazu 25. premierligaškog kola Everton dočekuje Aston Villu, a u tom se susretu očekuje povratak hrvatskog napadača u udarnih 11.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.