Sport

Nogomet, Premiership

Moyes: Navijači bi druge možda i kritizirali, ali ne i Jelavića

Moyes: Navijači bi druge možda i kritizirali, ali ne i Jelavića

Menadžer Evertona David Moyes još je jednom stao u obranu hrvatskog nogometaša Nikice Jelavića koji prolazi kroz veliku golgetersku krizu.

Jelavić je imao sjajan start u Evertonovom dresu nakon što je u siječnju prošle godine stigao iz Rangersa, u samo 16 nastupa u Premierligi i FA Cupu zabio je čak 11 golova. No, ove sezone ga je karta stala: u 34 nastupa u Premierligi postigao je samo sedam golova, s time da je u posljednjih 19 prvenstvenih utakmica samo jednom bio strijelac.

Moyes je prije nekoliko dana rekao da nema namjeru prodavati Jelavića u predstojećem prijelaznom roku, a u ponedjeljak je dodao kako se nada da će 27-godišnji napadač tijekom ljeta ponovno pronaći izgubljenu formu.

- Neću reći da nam je to prioritet tijekom ljeta, ali imati nekoga tko može zabiti 15-20 golova bi našu poziciju učinilo još boljom. Već sam ranije rekao da je kod Jele možda problem sindrom druge sezone. Ili se jednostavno radi o malom gubitku samopouzdanja - prenosi Moyesove riječi Liverpool Daily Post.

- Željeli smo mu dati dovoljno prilika da pokuša zabiti i vratiti formu. Navijači očajnički žele da mu krene. Druge bi igrače možda i kritizirali, ali Jelavića ne jer znaju koliko je dobar i za što je sposoban. Svi mu žele da zabije golove i da mu ponovno krene - zaključio je škotski stručnjak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.