Sport

Nogomet, Premiership

Moyes: Uspjeh Evertona direktno ovisi o pogocima Jelavića

Moyes: Uspjeh Evertona direktno ovisi o pogocima Jelavića

Hrvatski nogometaš Nikica Jelavić i dalje traži formu i pogotke u dresu Evertona, te je već odavno evidentno da je napadač u krizi kada su u pitanju izvedbe u liverpulskom klubu.

Posljednji je pogodak za Everton Jelavić postigao 7. siječnja protiv Cheltenhama u FA Cupu! Posljednji put je u prvenstvu zabio dalekog 9. prosinca prošle godine, u pobjedi protiv Tottenhama 2-1!

I zbog toga, ali i općenito slabije igre cijele momčadi, Everton je nešto skliznuo na ljestvici Premierlige, te se trenutačno nalazi na šestom mjestu. Evertonov cilj je četvrto mjesto i igranje kvalifikacija Lige prvaka iduće sezone, a do tog cilja klub trenutačno dijeli šest bodova. Na četvrtom je mjestu trenutačno Tottenham.

- Dobro se sjećam prošle sezone, u ovo vrijeme je Jelavić zabijao pogodak svaki put kada je dodirnuo loptu. Ove sezone je situacija drugačija, ali se i dalje može promijeniti na bolje - rekao je trener Evertona David Moyes, te dodao:

- Cilj nam ostaje isti, plasman u Ligu prvaka iduće sezone. No, ako želimo to onda Jelavić mora početi zabijati. Jako ovisimo o tome, on će nam dati odgovor jesmo li spremni za to ili ne. On je ključ našeg mogućeg uspjeha.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.