Kultura

petak, 3. svibnja

Mjesec našeg filma u Kino Zoni uz Anine pjesme i Dečko kojem se žurilo

Mjesec našeg filma u Kino Zoni uz Anine pjesme i Dečko kojem se žurilo

''Anine pjesme'' i ''Dečko kojem se žurilo'' su na rasporedu u petak, 3. svibnja s početkom od 18, odnosno 18:30h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaz na projekcije je besplatan!

Kino Zona se i ove godine uključuje u manifestaciju 'Mjesec našeg filma' posvećenu nekima od najznačajnijih domaćih filmova ovog, ali i prošlog milenija!

...a ovog petka ćete tako besplatno imati priliku pogledati nagrađivane dokumentarce, kratkometražni ''Anine pjesme'' proslavljene autorice Vlatke Vorkapić te dugometražni ''Dečko kojem se žurilo'' Biljane Čakić-Veselič.

Film ''Anine pjesme'' kazuje priču o dvjema prijateljicama, pučkoj pjesnikinji Ani Šebalj i Mandici. Naglasak filma je na njihovom svakodnevnom životu ispunjenom djetinjom radošću.

Drugi film popodneva, ''Dečko kojem se žurilo'', osobna je priča redateljice Biljane Čakić-Veselič o potrazi za vlastitim bratom nestalim tijekom velikosrpske agresije 1991. godine. Tragična autoričina pripovijest svojevrsni je nastavak na obiteljsku tragediju iz Drugog svjetskog rata u kojem je autoričin djed ubijen, a njena baka je cijeloga života čekala da se on vrati.

Film ''Dečko kojem se žurilo'' premijerno je prikazan 2001., a uz brojne pohvale na Danima hrvatskog filma je zaslužio i Grand prix, nagradu žirija za najbolju redateljicu te nagradu Oktavijan za najbolji dugometražni dokumentarni film.

''Anine pjesme'' i ''Dečko kojem se žurilo'' su na rasporedu u petak, 03. svibnja s početkom od 18, odnosno 18:30h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaz na projekcije je besplatan!

*Projekcije iz manifestacije 'Mjesec našeg filma' se održavaju u suradnji s HAVC-om.
*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar 
 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti