Sport

Nogomet, FA Cup

Reid: Jelavić može pronaći formu u FA Cupu

Reid: Jelavić može pronaći formu u FA Cupu

Bivši dugogodišnji igrač Evertona Peter Reid (56) sugerirao je menadžeru kluba Davidu Moyesu da vrati hrvatskog napadača Nikicu Jelavića u početni sastav.

Jelavić je s klupe ulazio u posljednje tri Evertonove premierligaške utakmice zbog svoje neefikasnosti, budući je posljednji pogodak za "toffeese" zabio u 3. kolu FA Cupa protiv Cheltenhama 7. siječnja.

U subotu Everton gostuje kod trećeligaša Oldhama u 5. kolu FA Cupa, a Reid vjeruje kako bi to mogla biti savršena prilika za Jelavića da pronađe izgubljenu formu.

- Nije da želim menadžeru birati momčad umjesto njega, ali ta utakmica protiv Oldhama mogla bi biti prilika da Jelavić vrati samopouzdanje - komentirao je Reid za Liverpool Echo.

- Sjećam se prilike koju je promašio protiv Southamptona prošlog mjeseca. Prošle godine takva bi prilika rezultirala loptom u mreži, a sada mi se čini da mu treba podići samopouzdanje. Izgledao mi je prilično oštro kada je ušao protiv Manchester Uniteda, a i zabio je gol prošlog tjedna za hrvatsku reprezentaciju. Nema sumnje da su Evertonu nedostajali Jelavićevi golovi. Bio je fantastičan prošle sezone, sada mu izgleda fali malo samopouzdanja - dodao je bivši menadžer Manchester Cityja i Sunderlanda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.