Sport

Nogomet, FA Cup

Royle: Jelavić bi mogao biti prevaga protiv Liverpoola

Royle: Jelavić bi mogao biti prevaga protiv Liverpoola

Bivši menadžer Evertona Joe Royle vrlo se pohvalno izrazio o hrvatskom reprezentativnom napadaču Nikici Jelaviću uoči subotnjeg ogleda protiv Liverpoola na Wembleyju u polufinalu FA Cupa.

Liverpool je ove sezone pobijedio dva puta Everton u Premiershipu, 2-0 na Goodison Parku i 3-0 na Anfieldu, u susretu u kojem je kapetan ''redsa'' Steven Gerrard zabio hat-trick.

Joe Royle, bivši igrač i menadžer ''toofeesa'', koji je u ovoj drugoj funkciji osvojio FA Cup s Evertonom 1995. godine, vjeruje da bi u subotu mogla biti treća sreća za Everton, koji je, kako kaže, bitno jači nakon dolaska 26-godišnjeg Jelavića, koji je već zabio pet golova za svoju momčad u svim natjecanjima.

- Everton sada ima napadača i strijelca koji dobro razumije igru svoje momčadi i koji je vrlo opasan u suparničkom kaznenom prostoru. Nikica Jelavić je došao u klub, vrlo brzo se prilagodio, zabija golove i izgleda više nego obećavajuće - veli Royle.

- Marouane Fellaini i John Heitinga su u najboljoj formi otkad su stigli u naš klub. Minus je što Steven Pienaar neće biti dostupan jer nema pravo nastupa u FA Cupu. S druge strane, Liverpool će morati među vratnice poslati svog tek trećeg vratara Brada Jonesa, koji se baš i nije naigrao već duže vrijeme. Djelovalo je nervozno protiv Blackburna. Nije lako vrataru ući u vatru nakon tako dugog vremena, nije to lako na bilo kojoj poziciji u momčadi - analizirao je Royle.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.