Sport

Eurobasket 2013

Službeno: Španjolska bez Paua Gasola na Eurobasketu

Službeno: Španjolska bez Paua Gasola na Eurobasketu

Ponajbolji španjolski košarkaš Pau Gasol potvrdio je u utorak navečer da neće pomoći reprezentaciji na Europskom prvenstvu u Sloveniji od 4. do 22. rujna ove godine.

"Kako bih izbjegao daljnje probleme u karijeri, 9. svibnja podvrgnut sam jednostavnoj operaciji koljena. Nakon razgovora sa svojim timom koji vodi moju rehabilitaciju, s velikom žalošću moram obznaniti da neću sudjelovati na predstojećem Eurobasketu u Sloveniji, kojem sam se toliko veselio. Cilj mi je oporaviti se i dobro pripremiti za iduću sezonu, a ukoliko budem pozvan u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, vrlo rado ću se odazvati", stoji u priopćenju za medije koje je stariji brat Gasol iznio putem službene stranice Španjolskog košarkaškog saveza.

Podsjetimo, 32-godišnji košarkaš Los Angeles Lakersa pati od istog problema kao i proslavljeni tenisač Rafael Nadal. Riječ je o degenerativnom tendinitisu, odnosno kroničnoj upali tetiva u predjelu koljena.

Izostankom Gasola s Eurobasketa naša će reprezentacija imati nešto manje briga kako zaustaviti po mnogima najbolju reprezentaciju današnjice u Europi. Hrvatska i Španjolska otvorit će natjecanje u skupini C 4. rujna u Celju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.