Sport

Nogometni mercato

Petrić: Imam ponude iz Švicarske

Petrić: Imam ponude iz Švicarske

Na kraju lipnja hrvatskom nogometnom reprezentativcu Mladenu Petriću (32) isteći će ugovor s londonskim Fulhamom i on će biti slobodan potražiti novi klub.

Povratak u Švicarsku, gdje je stekao nogometno ime, braneći boje Badena, Grasshoppera i Basela, čini se kao sasvim realna opcija.

- Imam ponude iz Švicarske - rekao je Petrić za švicarski dnevnik Blick.

Među zaintereseiranim klubovima spominju se Young Boysi iz Berna, kao i Grasshoppers, čije je boje Petrić branio između 1999. i 2004. godine.

- Znamo da Fulham ne bi stavljao nikakve prepreke ispred njega. Ali njegovo ime još nismo spomenuli i nogometno gledano o Mladenu nismo raspravljali. Ali ne znam da li bi on bio u našim financijskim okvirima - rekao je sportski direktor Grasshoppersa Dragan Rapić.

U Baselu navodno nisu pokazali interes za Petrića, budući pod ugovorom imaju četvoricu napadača, Benjamina Huggela, Marca Strellera, Alexa Freija i Philippa Degena, a hrvatskom napadaču ionako ne bi bili spremni ponuditi višegodišnji ugovor zbog njegove dobi.

Iako se povratak u Švicarsku čini kao realnost, moguće je da do njega i neće doći, bar ne još jednu sezonu koju bi želio odigrati u nekoj od najjačih europskih liga. Iako je bilo razgovora oko mogućeg produljenja u Fulhamu, to se ne čini vjerojatnim.

- Želim pronaći klub u kojem ću igrati redovito - dodaje Petrić.

U prošloj sezoni to nije bio slučaj i Petrić je bio druga napadačka opcija iza Dimitra Berbatova. Tako je u Premierligi ukupno nastupio u 23 utakmice, od čega je 14 puta zamijenjen. Ukupno je na travnjaku proveo 893 minute i pritom upisao pet golova i 2 asistencije.

Blick je vezano uz Petrićev mogući povratak u Švicarsku sproveo online anketu. Na pitanje "Koji bi klub trebao izabrati Petrića?", najviše glasova, njih 31.3% dobio je Basel. Slijede Grasshopers (26.7%), Luzern (22.5%) i Young Boysi (19.4%).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.