Sport

Košarka

Marko Popović: Nadam se da ću naći klub za 15-20 dana

Marko Popović: Nadam se da ću naći klub za 15-20 dana

Dok se nestrpljivo očekuju vijesti iz KK Zadar s predstečajnog postupka, koje će odrediti budućnost ove zadarske i hrvatske sportske institucije, ljubitelje košarke zaintrigirale su najave ponajboljeg zadarskog košarkaša Marka Popovića da će se vratiti u klub iz kojeg je potekao.

Pitali smo ga koji mu je status i je li već potpisao za neki klub.

"Ima nešto, sada konkretno ništa, ali se nadam da bih mogao riješiti pitanje kluba kroz nekih 15-20 dana ukoliko moje zdravstveno stanje bude na mjestu", rekao je Popović.

Upravo zdravstveni problemi bili su presudni što je otkazao reprezentaciji. Kao emotivcu, kaže, nije mu bilo lako.

"Sada mi još to nije ni u glavi, ali kad počnu pripreme, kada počnem čitati o momcima koji su na pripremama, bit će mi teško, a pogotovo će mi biti teško kad budu utakmice, gledati njih na televiziji znajuči da sam 10 godina proveo tamo i da neću moći pomoći."

Marko Popović je sa Žalgirisom, u kojemu je proveo posljednje dvije, a ukupno četiri godine i najtrofejniji stranac u povijesti kluba. Igrao je 11 finala i pobijedio 10 puta. Sa napunjenom 31 godinom Marko je iskusan igrač.

"Jesam, iskusan sam iz razloga što sam promijenio nekoliko klubova vani. Igrao sam s velikim igračima, naučio puno jezika, radio s različitim trenerima, naučio košarkašku filozofiju s više strana. Jednostavno, to čovjeku dođe. Iskustvo dolazi s godinama i apsolutno se osjećam košarkaški ispunjeno. Razumijem košarkašku igru, gledam je s drugim očima nego sam je gledao ranije. Samo se nadam da će me zdravlje poslužiti."

Popović je izrazio želju da se vrati u Zadar. Za sada je još prerano, ali kako sam kaže ne želi se vratiti kad ne bude mogao pomoći, doći tu odigrati posljednju sezonu i ništa ne dati klubu. To može biti za koju godinu.

"Iako s 35 godina danas ljudi igraju bez problema košarku. Nadam se da ću doći, pomoći na bilo koji način. Uvijek sam govorio da Zadru nemam pravo postavljati nekakve specijalne uvjete. Dakle, tu ću doći da pomognem prvenstveno klubu i mladim igračima. To je moja moralna obaveza, a i pružit će mi veliko zadovoljstvo jer je ipak najljepše igrati ispred svoje publike, u svom gradu, otići sutra na kavu i pričati o utakmici."

Kako nam je rekao Marko, i nakon prestanka igračke karijere, ostat će u košarci. Kaže, to je najbolje što zna raditi, pa nije isključeno da se otisne i u trenerske vode.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.