Sport

Nogomet, Premiership

Ferdinand: Iskusni igrači pomoći će Moyesu

Ferdinand: Iskusni igrači pomoći će Moyesu

Prema riječima obrambenog nogometaša Manchester Uniteda Rija Ferdinanda od novog menadžera "crvenih vragova" Davida Moyesa ne može se očekivati da momčad vodi na isti način poput njegovog prethodnika Sir Alexa Fergusona.

Po završetku prošle sezone legendarni Ferguson se umirovio nakon 26 godina provedenih za kormilom kluba s Old Trafforda, a njegovu je poziciju naslijedio Moyes pred kojim je sada veliki izazov.

- Prethodni menadžer bio je individualac. Neće više biti nikoga poput njega i ne može nitko očekivati da ga se naslijedi na potpuno identičan način. Mislim da se između njih još ne može povlačiti paralela, nego se mora novom menadžeru dati vremena. Ja to gledam iz svoje perspektive, kako bih ja obavljao posao. Bih li se oslonio na igrače koji su ovdje već puno godina i iskoristio njihovo iskustvo i postavljao pitanja kako bih napredovao? Naravno da bih, to se očekuje - rekao je Ferdinand za Sky Sports.

- Mislim da je menadžer sretan što ima nekoga poput Giggsyja, među ostalima, koji je ovdje već puno godina i zna od kakvog je materijala klub. Ako postoji nešto što mu možemo prenijeti iskustvom, što bi ga unaprijedilo kao menadžera, a time nam pomoglo da osvajamo profeje, onda fantastično.

Guillermo Varela dosad je jedini igrač koji je ljetos pojačao Manchester United, ali 34-godišnji stoper uvjeren je da će njegova momčad i u slučaju nedovođenja novih pojačanja biti spremna za obranu naslova.

- Mi smo samopouzdani. Kada bismo ušli u sezonu s igračima koje imamo sada, bio bih puno samopouzdanja i vjere da možemo biti dobri i osvajati trofeje. Ako menadžer odluči dovesti nekoga, onda sjajno, ali to još treba vidjeti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.