Sport

Nogomet, Premiership

Rio Ferdinand odlučio: Odlazim iz Manchester Uniteda

Rio Ferdinand odlučio: Odlazim iz Manchester Uniteda

Jedan od najtrofejnijih igrača Manchester Uniteda, Rio Ferdinand, donio je odluku kako neće produžiti ugovor s Manchester Unitedom te će ovo ljeto pronaći novi klub.

Igrač s 454 nastupa u dresu Manchester Uniteda, osvojenih šest naslova prvaka Engleske, trofeja pobjednika Lige prvaka i FIFA svjetskog prvenstva klubova te dva Liga kupa i pet Community Shieldsa, odlučio je napustiti klub.

Ugovor Rija Ferdinanda s Manchester Unitedom trajao je do ovog ljeta i Ferdinand je donio odluku o neproduživanju ugovora i prelaskom u drugi klub.

- Dugo sam razmišljao o budućnosti i nakon 12 godina igranja u najboljem klubu svijeta, odlučio sam da je vrijeme za odlazak. U Manchester United sam došao kako bih osvajao trofeje i u najluđim snovima nisam mislio da ću imati tako uspješno razdoblje u klubu. Igrao sam s fantastičnim igračima s kojima sam postao veliki prijatelj, a stvari koje se nikada neće zaboraviti su prvi naslov prvaka Engleske i sjajna noć u Moskvi kada smo postali prvaci Europe - rekao je Ferdinand.

Što se tiče budućnosti, Ferdinand će nastaviti igrati.

- Osjećam se spreman, potpuno sam zdrav i jedva čekam nove izazove bez obzira gdje će me budućnost odvesti - dodaje bivši engleski reprezentativac.

35-godišnji stoper u United je došao još 2002. godine iz redova Leedsa u kojem je proveo dvije sezone nakon dolaska iz matičnog West Ham Uniteda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.