Sport

Nogomet, Premiership

Ferdinand: Moyesova taktika bila je sramotna

Ferdinand: Moyesova taktika bila je sramotna

Bivši igrač Manchester Uniteda Rio Ferdinand ovacijama je dočekan pri povratku na Old Trafford. Ferdinand je bez odštete ovog ljeta prešao u Queens Park Rangers, a njegova nova momčad s 4:0 je ovog vikenda ispraćena iz Manchestera.

Novi stup obrane QPR-a 12 je godina igrao za crvene vragove, a osim uspjeha u Fergusonovoj eri, posebno će pamtiti posljednju, traumatičnu sezonu pod vodstvom stručanjak Davida Moyesa.

Bivši trener Evertona izdržao je deset mjeseci na Manchesterovoj klupi prije nego što je dobio otkaz u travnju. Manchester je završio sezonu na sedmom mjestu, što je njihov najlošiji plasman u prvenstvu od 1990. godine.

"Pokušao nam je usaditi svoju viziju igre, a da pritom ni njemu nije bilo jasno kako bismo trebali igrati. Nenamjerno je stvorio negativnu atmosferu, dok smo se s Fergusonom kao trenerom uvijek dobro osjećali. Samo smo gledali kako da ne izgubimo utakmicu, a mi smo bili naviknuti igrati na pobjede", kazao je Rio Ferdinand.

"Moyesove inovacije su nas zbunjivale. Najviše smo se čudili njegovoj ideji kako lopta treba ići prema naprijed. Govorio bi nam da šaljemo duge lopte, pa su neki igrači imali više dugih dodavanja nego u cijeloj karijeri. Ponekad je naša glavna taktika bila dugo, visoko, dijagonalno dodavanje. To je bilo sramotno. U domaćoj utakmici protiv Fulhama imali smo samo 81 dodavanje. Zašto smo to radili? Pa ne igra Andy Carroll za nas!", dodao je Ferdinand.

Očito je sezona pod Moyesom stvorila duboke ožiljke. "Cijeli pristup bio je čudan. Ponekad bi nam trener kazao kako želi puno dodavanja. 'Danas želim 600 dodavanja na utakmici, prošli tjedan imali smo ih samo 400. Koga briga za to?", čudi se Ferdinand i otkriva kako je momčad uoči važnih utakmica trenirala u javnim parkovima, tako i pred utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna.

Moyer je javno, pred svima poručio Ferdinandu da na njega više ne računa. "To me je dotuklo. Vrištao sam u sebi i želio ga dohvatiti za vrat. No, poštovao sam momčad, 'pregrizao jezik' i mirno saslušao što mi ima za reći. Bio je to najgori trenutak u mojoj karijeri", zaključio je 35-godišnji Ferdinand.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.