Sport

Nogomet

Champions Cup: Jelavić zabio Realu, Everton poražen

Champions Cup: Jelavić zabio Realu, Everton poražen

Nogometaši Real Madrida savladali su Everton 2-1 u prvoj nogometnoj utakmici ikad odigranoj na bejzbolaškom Dodger Stadiumu u Los Angelesu i tako se plasirali u finale inauguralnog izdanja International Champions Cupa.

Hrvatski je veznjak Luka Modrić odigrao prvo poluvrijeme za Real, te je bio pokretač akcije za drugi gol "kraljevskog kluba" koji je u 31. minuti zabio Mesut Özil na asistenciju Cristiana Ronalda.

Upravo je Ronaldo bio strijelac otvarajućeg gola za Real iz 17. minute, dok je jedini gol za Everton zabio hrvatski napadač Nikica Jelavić u 61. minuti, nakon što je prethodno na poluvremenu ušao u igru. Jelavić je zabio ljevicom iz prve s nekih osam, devet metara nakon povratne lopte glavom koja je uslijedila nakon ubacivanja s desnog boka.

U drugom večerašnjem susretu igranom u sklopu turnira Los Angeles Galaxy je s 3-1 savladao talijanskog prvaka Juventusa golovima Omara Gonzaleza, Landona Donovana i Robbiea Keanea. Jedini gol za Juventus zabio je Alessandro Matri.

U finalu ovog predsezonskog pripremnog turnira koji je na rasporedu u srijedu u Miamiju, Real će igrati protiv pobjednika nedjeljnog ogleda Chelseaja i AC Milana.

International Champions Cup:

Everton - Real Madrid 1-2 (Jelavić 61 / Ronaldo 17, Özil 31)

Juventus - Los Angeles Galaxy 1-3 (Matri 39 / Gonzalez 36, Donovan 60, Keane 89)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.