Sport

Nogomet, Premiership

Jelavić: Nadam se brojnim golovima, jedva čekam da sezona krene

Jelavić: Nadam se brojnim golovima, jedva čekam da sezona krene

Ususret novoj sezoni u engleskom nogometnom prvenstvu hrvatski je napadač Evertona Nikica Jelavić (27) optimističan da će pronaći svoju golgetersku formu.

Po transferu iz Glasgow Rangersa u siječnju 2012. godine Jelavić je zabio 11 golova u 13 susreta koje je započeo, da bi potom cijele prošle sezone postigao tek 7 golova u 37 premierligaških nastupa i 1 u 5 utakmica FA Cupa.

Nakon prošle sezone uslijedio je kvalitetan ljetni odmor, a u predsezonskim je susretima Jelavić pokazao da je vratio oštrinu koja ga je krasila po dolasku na Goodison Park, pa je tako zabio dva gola Blackburnu prije desetak dana u prijateljskom susretu, a put do mreže je našao i protiv velikog Real Madrida.

- Očito je uvijek dobro zabiti, za samopouzdanje, a posebno za napadača - rekao je Jelavić za Liverpool Daily Post.

- Drago mi je što sam napokon ponovo počeo zabijati i nadam se brojnim golovima ove sezone. Još je par tjedana ostalo do prve utakmice, pa moram poraditi na kondiciji, ali sve je bolje iz dana u dan. Da budem iskren, osjećam se oštro, kao i cijela momčad. Treniramo naporno i to je jedini način da se bude oštar.

Nova premierligaška sezona za "toffeese" počinje 17. kolovoza utakmicom protiv Norwicha.

- Imamo dobru momčad kao i prošle godine, pa se nadam da možemo biti još i bolji. Uzbuđen sam, poput svih, zbog novog menadžera (Roberto Martinez). To je dobro. Imam nekih novih stvari na treninzima i uzbuđen sam. Jedva čekam da počne - dodao je Jelavić, čiji je Everton sinoć nakon poraza od Valencije (1-0) završio 6. na International Champions Cupu, međunarodnom predsezonskom turniru u SAD-u.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.