Sport

Nogomet, Premiership

Martinez: Jelavić je u pravom stanju svijesti

Martinez: Jelavić je u pravom stanju svijesti

Menadžer Evertona Roberto Martinez pružio je podršku hrvatskom napadaču Nikici Jelviću, poručivši kako je psihički u dobrom stanju koje bi trebalo dovesti do prekida golgeterskog posta.

Muke našeg nogometaša iz prošle sezone nastavljene su i u ovoj. U tri dosadašnja kola Premierlige nije uspio postići nijedan pogodak, ali Martinez vjeruje da će tome uskoro doći kraj. Jelavićev položaj otežao je i dolazak belgijskog napadača Romelua Lukakua na posudbu iz Chelseaja.

No, budući da Everton ove subote igra upravo protiv Chelseaja protiv kojeg Lukaku nema pravo nastupa, Jelavić će imati još jednu dobru priliku da se dokaže.

- Jelavić je u pravom stanju svijesti. Radi iznimno naporno za momčad. U dosadašnja smo tri kola imali problema s postizanjem pogodaka, ali mislim da odgovornost za to ne može pasti na jednog čovjeka. Niki stvarno radi jako dobro. Stvorili smo puno prilika u dosadašnjim utakmicama, a on je bio ključan u tome. Puno je toga kreirao pred golom - naglasio je Martinez.

- Moramo pronaći taj završni pas i pokazati malo više sabranosti pred golom. S obzirom na dominaciju i kontrolu koju imamo u utakmicama, moramo zabijati više golova. Ne smijemo trošiti toliko šansi.

Španjolski je stručnjak uvjeren da će dolazak Lukakua pomoći u prevladavanju golgeterske krize.

- Romelu je mlad, moćan, snažan, vrlo inteligentno se kreće i ubojit je u završnici. Nema u Europi puno boljih napadača od njega. Njegov je dolazak dobar i za Nikicu i Arounu Konea unatoč tome što će se međusobno boriti za mjesto u napadu - zaključio je Martinez.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.