Sport

Nogomet, Premiership

Martinez: Jelavić ili Kone? Odlučit će nogomet

Martinez: Jelavić ili Kone? Odlučit će nogomet

Ususret početka nove sezone u engleskom nogometnom prvenstvu novi menadžer Evertona Roberto Martinez mora izabrati prvog napadača momčadi.

U predsezonskim utakmicama impresionirao je hrvatski napadač Nikica Jelavić koji je postigao četiri gola. S druge strane, Bjelokošćanin Arouna Kone, koji je doveden iz Wigana uz odštetu od 5 milijuna funti prošlog mjesesca, tek treba zabiti prvi gol. Uoči otvarajućeg premierligaškog susreta sezone protiv Norwich Cityja u subotu Martinez je rekao kako će isključivo forma biti ta koja će odlučiti tko će predvoditi napad.

- Kada dovedem igrača u momčad, onda je to zbog borbe za pozciju. Želim vidjeti napadače kako se natječu za poziciju i želim da nogomet donese odluku. Ne želim da bude kao: "Ja sam doveo nekog igrača i onda taj mora započeti." Nogomet je taj koji će odlučiti. Jaki smo u tom segmentu i pozicije su i dalje otvorene za subotu - rekao je Martinez za Liverpool Daily Post.

- Jela se nevjerojatno kreće u šesnaestercu, može zabiti gol iz ničega i oštrina pokreta u šesnaestercu je nešto što želite da mladi igrači vide i nauče iz toga. Arouna je više moćan igrač koji može uključiti druge u igru i netko je tko dobro kombinira svoje kretanje, dodir i snagu. Stoga želim zadržati natjecateljsku razinu i ovisit će o trenutnoj formi i njihovom radu na treningu. Sva će trojica biti bitna.

Konkurenciji Jelaviću i Koneu u vrhu napada "toffeesa", podsjećamo, čini još i Nigerijac Victor Anichebe.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.