Sport

Nogomet, Premiership

Graeme Sharp: Martinez vidi Jelavića kao prvu napadačku opciju!

Graeme Sharp: Martinez vidi Jelavića kao prvu napadačku opciju!

Nova sezona najvišeg razreda engleskog nogometa, Premierliga, započinje idućeg vikenda. Ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj bit će zanimljivo vidjeti kakav će status u svojoj momčadi imati Nikica Jelavić.

Evertonova klupska legenda Graeme Sharp smatra da je hrvatski reprezentativac u prednosti pred ostalim napadačima u klupu, isključivo zbog sjajne golgeterske forme za vrijeme priprema. Jelavić je tijekom prijateljskim utakmica bio strijelac četiri pogotka, od čega je jedan postigao Real Madridu. Everton prvu utakmicu sezone igra u gostima kod Norwich Cityja iduće subote.

- Jela će prvi priznati da mu je prošla sezona bila za zaborav. No to ga nije pokolebalo, već se primio ozbiljnog posla, te sada pun samopouzdanja ulazi u novu sezonu - rekao je Sharp pa nastavio:

- Sigurno je zapeo za oko novom menadžeru Robertu Martinezu, koji preferira igrati s jednim napadačem. Jelavić je ovoga tjedna na okupljanju reprezentacije i nadam se da će se vratiti zdrav - veli bivši igrač Evertona.

- Kada Jelavić ne zabija Everton ima velikih problema s realizacijom. Victor Anichebe nije napadač koji će redovito zabijati, a od pojačanja Aroune Konea još nismo vidjeli ništa spektakularno. No njega treba čekati, ipak je promijenio sredinu - rekao je Sharp, te zaključio:

- Uvjeren sam da Martinez vidi Jelavića kao prvu napadačku opciju u ovome trenutku!

Po transferu iz Glasgow Rangersa u siječnju 2012. godine Jelavić je zabio 11 golova u 13 susreta koje je započeo, da bi potom cijele prošle sezone postigao tek sedam golova u 37 premierligaških nastupa i jedan u pet utakmica FA Cupa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.