Sci-Tech

Potvrđena agenda BlockSplit konferencije

Tehnološki događaj godine kreće za manje od mjesec dana u Splitu

Tehnološki događaj godine kreće za manje od mjesec dana u Splitu

Peto izdanje BlockSplit konferencije, najvećeg regionalnog događaja posvećenog blockchain tehnologiji i web3 ekosustavu, održat će se u Splitu od 27. do 30. svibnja.

Organizatori najavljuju kako će, tijekom četiri dana, Split posjetiti osamdesetak međunarodnih govornika, kao i brojni medijski te poslovni partneri, što BlockSplit čini izvrsnom prilikom za umrežavanje s akterima jedne od najpropulzivnijih globalnih industrija.

Konferencija biti podijeljena u četiri dana, a započinje 27. svibnja u hotelu Marriott uz Digital Democracy Day.

Tijekom prvog dana ćemo govoriti o inovativnim rješenjima za demokraciju, s fokusom na financiranje medija, digitalne izbore i rasprave o digitalnom identitetu.” - kaže Tomislav Mamić, suosnivač BlockSplita te pojašnjava kako se digitalna demokracija odnosi se na korištenje digitalnih tehnologija s namjerom uključivanja građana u demokratske procese:

Cilj nam je predstaviti različite alate i platforme koje građanima omogućuju sudjelovanje u procesima donošenja odluka te pristup informacijama o javnim politikama i pitanjima.”

Tijekom sljedeća dva konferencijska dana, tematizirat će se decentralizirane financije i znanost, sigurnost i privatnost na internetu, gaming i digitalna demokracija te mnoga aktualna pitanja o kojima će govoriti relevantni znanstvenici, umjetnici, bankari, političari i aktivisti iz cijelog svijeta.

Neki od potvrđenih sudionika su Audrey Tang, ministrica digitalnih poslova Taiwana, Glen Weyl, osnivač zaklade RadicalxChange te suosnivač i predsjednik Instituta za pluralnost, ambasadori Indije, Danske i Egipta u Hrvatskoj, osnivač DeSciWorld-a Joshua Bate te mnogi drugi, uključujući istaknute profesore s UCL-a, Sveučilišta u Bremenu i Beogradu, ali i gradonačelnika Splita Ivicu Puljka.   

Suosnivač BlockSplita, Antonio Perić-Mažar, ističe Web3 Startup Pitch, za koji su prijave još otvorene:

 “Deset najboljih startupa će izlagati pred stručnim žirijem i publikom u kojoj će se nalaziti predstavnici investicijskih fondova poput Meta Change Capital i Deadalus Angels. Za najbolje su osigurane nagrade, među kojima i 7000 eura u gotovini, 1000 eura u pravnim uslugama odvjetničkog ureda Hrdalo i Krnić te 3000 eura u UX/UI uslugama Locastica.” – kaže Perić-Mažar te poziva zainteresirane volontere da se prijave, ako žele sudjelovati u realizaciji najvećeg blockchain događaja u ovom dijelu Europe.

Dodajmo kako je posljednji dan BlockSplita ponovno rezerviran za, sada već legendarni, izlet brodom splitskim akvatorijem, dok će, tijekom prva tri dana, biti organizirane brojne prilike za druženje i umrežavanje sudionika. 

Zlatni sponzor petog BlockSplita je pionir blockchaina John Lilić, konferenciju podržavaju i Digitalna Dalmacija, General Magic, Neuralab, Li.Fi odnosno Jumper.exchange, a ulaznice, kao i detaljnu agendu, možete pronaći na službenoj web stranici konferencije.


Reci što misliš!