Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2014

Hrvatska traži revanš u Glasgowu

Hrvatska traži revanš u Glasgowu

Hrvatska će nogometna reprezentacija večeras protiv Škotske u Glasgowu odigrati posljednju utakmicu u A skupini kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali ne i završni ogled u ovom ciklusu.

Našima preostaje nada da će u dodatnim kvalifikacijskim dvobojima izboriti odlazak na još jedno veliko natjecanje, a prethodno treba odraditi ogled sa Škotima, koji su nam ostali veliki dužnici jer su izabranike Igora Štimca šokantno svladali u Maksimiru, što je vjerojatno bilo i presudno u izgubljenoj utrci s Belgijom za prvo mjesto.

Izbornik je najavio kako će isprobati neke nove stvari, ali da to nikako ne znači da je rezultat dvoboja sa Škotima pao u drugi plan.

"To je u smislu eksperimenta koji možemo i imamo priliku napraviti ili provjeriti određene stvari za ono što nas čeka u play-offu. Nikako u smislu podcjenjivanja protivnika ili nečeg sličnog, a napose bi bilo glupo protivnika koji nas je pobijedio u Zagrebu na takav način degradirati ili uvrijediti", istaknuo je Štimac.

Susret na uvijek dojmljivom Hampden Parku počinje u 21 sat, a Štimac na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Glasgowu, kao ni do sada, nije želio otkriti s kojim će igračima započeti utakmicu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.