Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2014

Ivica Olić: Nemojte nas otpisati

Ivica Olić: Nemojte nas otpisati

Tuga, čemer, jad. To je bila zajednička slika i prilika u svlačionici reprezentacije Hrvatske nakon što su pali od Škotske. Otpisani su uzeli mjeru Štimčevoj ekspediciji i proslavili tu prvu pobjedu u kvalifikacijama sa stilom...

Dugo su se Škoti zadržali u svlačionicama, domaćini još i duže. Kao da od srama nisu mogli pred javnost. Iskreno, imali su se čega i sramiti, jer prosjačka predstava koju su pružili u Maksimiru nije mogla imati opravdanja.

- A što ću ja pričati - rekao je Vedran Ćorluka koji je prvi izašao iz svlačionice Hrvatske.

Sličnu reakciju imali su Domagoj Vida i Alen Halilović koji protiv Škotske nije upisao svoje prve minute kao što se to očekivalo. Odmah nakon njih istrčao je i Stipe Pletikosa koji je u društvu liječnika otišao na pregled u bolnicu.

- Nismo bili pravi - rekao je Ivan Rakitić, jedan od rijetkih koji je našao hrabrosti da opiše što se događalo na travnjaku Maksimira. Veznjak Seville pohvalio je borbenost Škota i bedem koji su napravili u zadnjem redu.

- Nismo bili dobri u situacijama jedan na jedan. Bilo ih je teško probiti - kazao je Rakitić koji nije krio razočaranje porazom u Maksimiru.

- Dali smo sve od sebe, ali nije išlo.

Sličan zaključak nosi i Gordon Schildenfeld koji smatra kako Hrvatska nije dobro otvorila utakmica.

- U poluvremenu je izbornik tražio da stanemo bliže njihovim igračima i da dignemo vezni red. Imali smo neke prilike, ali nismo zabili - iskreno će Schildenfeld koji je s gnušanjem odbio konstataciju da je s tribina izgledalo da su Hrvati istrčali sa stavom "lako ćemo".

- Ma kakvi. Silno smo željeli ovu pobjedu, ali nismo uspjeli.

Kapetan Darijo Srna otkrio je stanje u svlačionici nakon posljednjeg sučeva zvižduka.

- Situacija? Nikakva. Glave spuštene i tuga. Okej ako izgubiš od Belgije, ali od Škotske... - vrtio je glavom Srna koji je za poraz okrivio nesreću, ali i čudan gol.

- Pa ja u 103 nastupa nisam vidio ovakav gol kakav su zabili Škoti. Ali, neka su. Oni su bili svježi, mi prazni. Teške su noge - naglasio je Srna koji smatra kako kvalifikacije nisu gotove.

- Nema alibija. Idemo dalje i glavu gore. To je nogomet i život. U porazu i pobjedi treba biti velik - zaključio je kapetan Hrvatske. Slično misli i Ivica Olić.

- Zabili su neočekivano i rano, a mi se nismo snašli. Žao mi je što dobru sezonu nismo zaključili pobjedom. Poraz je nešto što nismo očekivali. Ajmo pobijediti sve do kraja pa ako nismo prvi, idemo u Brazil kroz dodatne kvalifikacije - smatra Olić koji tvrdi kako niti jedne kvalifikacije nisu bile lake.

- Uvijek smo se mučili, valjda nam je tako suđeno. Ali nemojte nas otpisati. Vidjet ćemo do kraja.

Na kraju je izašao Joe Šimunić, pokraj kojega je prošao Davor Šuker. Šimunić mu je prišao i rekao da želi s njime razgovarati, a predsjednik HNS-a je odgovorio: "Može, vidimo se u 9 ujutro u mojem uredu".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.