Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2014

Vatreni nakon pobjede: Kad smo svi zajedno, nepobjedivi smo

Vatreni nakon pobjede: Kad smo svi zajedno, nepobjedivi smo

Dugo nisu bili tako euforični hrvatski nogometni reprezentativci nakon neke utakmice. Poslije pobjede nad Islandom i izborenog plasmana u Brazil 'Vatreni' su otpustili kočnicu.

Prvi je izašao Mario Mandžukić strijelac prvog pogotka, ali umalo i tragičar, budući da je zbog grubog starta u 38. minuti zaradio crveni karton.

''Sve je super bilo, od publike do nas i vidjelo s ena terenu kad smo svi skupa zajedno d anas ne može nitko dobiti'', rekao je Mandžukić i osvrnuo se na grubi prekršaj koji bi ga mogao koštati i nekoliko utakmica neigranja.

''Nije bilo namjere s moje strane. Izgledalo je ružno. Išao sam zagraditi loptu nogom i on je natrčao. To je sad gotovo i ne mogu to promjeniti''.

Priznao je kako mu nije bilo lako.

''Prvi put da mi je tako bilo u životu, tresao sam se. Kad smo dali drugi gol bilo mi je malo lakše, ali opet sam se bojao d ane dobijemo taj jedan pa da ne bude neka frka, ali vjerovao sam u dečke''.

Zato je osjećaj kod gola bio fantatastičan.

''Svaki gol ima poseban osjećaj, ali ovaj danas će imati posebno mjesto u mom životu'', rekao je Mandžukić i naglasio.

''Htjeli smo pokazati, bole nas kritike jer znamo da nismo takvi kako nas se prozivalo. I htjeli smo pokazati da nismo zaboravili igrati nogomet. Trebao nam je taj huk tribina što se vidjeli. Navijači su bili čudo i nosili su nas do pobjede. Kad smo svi tako zajedno od igrača do navijača teško nas netko može dobiti''.

Ivan Rakitić našao je pravu riječ kojim bi opisao osjećaj nakon utakmice.

''Oslobodili smo se velikog tereta kojeg smo imali. jer je ta želja za Brazilom bila ogromna i to se vidjelo. Ljudi su nas podržali i veliko im hvala. Znamo da nije lako, kiša pada i hladno i sve je to tu, ali svi živimo za ovo. Ovo treba profeštat i idemo zajedno u Brazil''.

I Stipe Pletikosa bio je pun emocija.

''Najljepši osjećaj na svijetu je kad se ljude učini radosnim. Toliko je podjela u našoj državi i mislim da smo se svi večeras osjetili ujedinjeni. To je ono naše što nas je uvijek krasilo i to moramo čuvati. Pun sam emocija i to je dobro za mene, jer nakon 15 godina u reprezentaciji emocije su još tu i to je ono zbog čega se nogomet igra i zbog čega ga volim''.

Joe Šimunić bio je posebno euforičan, a na kraju je čak i uzeo službeni mikrofon i poveo navijanje s tribinama.

''Ja sam to uvijek želio napravit. Nemam baš puno vremena, ali imao sam priliku i sjetio sam se. Jako mi je drago naši navijači su nas bodrili i bez njih ne bi tako dobro igrali. Ne bojim se kazne zbog toga što sam govorio 'Za dom'. Trebali bi malo povijest učiti ti koji to misle. Ne bojim se jer nisam ništa pogrešno radio, ja navijam za svoju Hrvatsku i svoj dom, a ako to nekome smeta onda je to njihov problem''.

Što se utakmice tiče.

''Nama je jako drago, odigrali smo odličnu utakmicu i ako Bog da možemo u Brazilu nešto napraviti. Imamo puno posla, ali krenuli smo dobrim putem i pkazali smo da je ipak Hrvatska jaka'', zaključio je Šimunić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.