Sport

Taekwondo

Taekwondo: Lucian Jerak najbolji kadet turnira "Livno Open"

Taekwondo: Lucian Jerak najbolji kadet turnira

Najmlađi članovi Taekwondo kluba Zadar su nastupili na tradicionalnom međunarodnom Taekwondo natjecanju za kadete i juniore "18. LIVNO OPEN". Organizator natjecanja je TK MAGONE iz Livna, a nastupilo je oko 320 natjecatelja iz 33 kluba iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Kadet Lucian Jerak je nastupio u kategoriji -41 kg, prošetao se kroz svoje protivnike, većinu je pobijedio prije isteka vremena, te nakon četiri pobjede osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju te se okitio titulom najboljeg kadeta turnira.

Kadetkinje Lucija Ivančević i Karla Klasić nastupile su u kategoriji -44 kg. Karla Klasić je izborila dvije pobjede i došla do polufinala kojeg je izgubila, te je osvojila treće mjesto i brončanu medalju, dok je Lucija Ivančević nakon jedne pobjede izgubila u borbi za medalju. Obje su pokazale vidan napredak a zajedno su se plasirale na ekipno treće mjesto za kadetkinje i osvojile pehar.

Junior Mirko Ivan Čolina u kategoriji -63 kg je s visokim rezultatom pobijedio svog prvog protivnika te ušao u polufinale kojeg nije uspio proći pa se morao zadovoljiti trećim mjestom i brončanom medaljom.

Juniorka Anđela Pavlović u kategoriji -49 kg također je izgubila u polufinalu i osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

Za tri tjedna slijedi najveći test za članove TK Zadra, Croatia open, jedan od najjačih turnira u Europi, na koji će ići samo najbolji seniori, juniori i kadeti kluba.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.