Sport

Nogomet, Hrvatski kup

Istra 1961 novom pobjedom u Zadru postala prvi polufinalist Kupa

Istra 1961 novom pobjedom u Zadru postala prvi polufinalist Kupa

Surać pocrvenio u 39. minuti

Istra 1961 prva je od svih klubova izborila plasman u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, do čega su došli novom pobjedom u Zadru. Prije tri dana slavili su 4-0, ovaj put rezultatom 2-0, a Zadar je ponovno već u prvom dijelu ostao s igračem manje.

Na zadarskim Stanovima u utorak poslijepodne razriješen je prvi četvrtfinalni par Hrvatskog nogometnog kupa. Trećim slavljem nad Zadranima u sedam dana istarski nogometni prvoligaš plasirao se u polufinale Kupa.

Izabranici Igora Pamića nadogradili su na najbolji mogući način pobjedu iz Pule 1-0 pogotkom Havojića te slavljem i u uzvratu zaustavili Zadrane u istoj fazi natjecanja u kojoj ih je prije godinu dana zaustavio Slaven Belupo.

Ključni trenutak susreta dogodio se u 11. minuti kad je goste u vodstvo na ovoj utakmici, odnosno u veliku prednost u ukupnom četvrtfinalnom ogledu doveo Borislav Pilipović. Zadrani su u tom trenutku dobili zadatak zabijanja tri pogotka kako bi prošli dalje, a posao im je dodatno otežan u 39. minuti.

Crveni karton zaradio je tada kapetan Jakov Surać i bez svog iskusnog veznjaka Milinovi igrači bili su u još većim problemima. Na sličan način protiv Istre 1961 posao im je otežan bio i prije tri dana u prvenstvu, tada je u prvom dijelu "pocrvenio" Bilaver.

S 0-1 otišlo se na predah, a u nastavku je pred sam kraj, u 89. minuti, Slavko Blagojević zabio za konačnih 2-0 na Stanovima. S ukupnom razlikom 7-0 u svoju korist Istra 1961 je završila seriju mini ogleda sa Zadrom i tako bitno popravila ocjenu svoje nogometne jeseni.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:

Zadar - Istra 1961 0-2 (Piplović 11, Blagojević 89)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.