Sport

Košarka, Eurocup

Eurocup: Petrović na Zvezdu, skandal u Ljubljani

Eurocup: Petrović na Zvezdu, skandal u Ljubljani

Poznati su svi sudionici osmine finala košarkaškog Eurocupa. Posljednje kolo po skupinama obilježio je incident u Ljubljani u kojem je sudjelovao poznati glazbenik Zoran Predin.

Budiveljnik je u sklopu skupine M slavio u slovenskoj prijestolnici protiv Olimpije s 87-83 i završio na drugom mjestu. Olimpija nije imala nikakve šanse za prolaz, pa je u dvorani bio mali broj gledatelja. No, i njih je ražestilo suđenje, a posebno je bijesan bio Predin, inače stalni posjetitelj Olimpijinih utakmica.

Slavni je pjevač izgubio živce i jednoga od sudaca pri izlasku iz dvorane šakom s leđa pogodio u glavu?! Policajac mu je na licu mjesta izdao novčanu kaznu, a Predin je izrazio žaljenje zbog incidenta. Za Olimpiju je, inače, naš Jakov Vladović postigao pet koševa, te dodao isto toliko skokova i dvije asistencije.

Podsjetimo, ranije je u skupini P zagrebačka Cedevita poražena na gostovanju kod Lietuvos Rytasa (75-74) čime je ostala bez plasmana dalje. Momčad našeg trenera Aleksandra Petrovića je prva u skupini i u osmini finala će igrati protiv Crvene zvezde. Drugo mjesto u skupini P je osvojio turski Beşiktaş koji je večeras slavio kod Zaragoze sa 79-77. Za klub iz Istanbula je naš Tomislav Ružić ubacio 13 koševa i dodao četiri skoka, dok je kod domaćih Damjan Rudež dva poena, te po jednu uhvaćenu loptu i asistenciju.

Ruski Himki je već ranije osigurao prolaz u nokaut-fazu, a u srijedu je kao gost bio bolji od Maccabija iz Haife s 86-66. Naš Marko Popović je za Himki upisao pet koševa, četiri skoka i sedam asistencija, dok se Krešimir Lončar istaknuo s 11 poena, sedam skokova i tri asistencije. Himki u osmini finala ide na Valenciju hrvatskog trenera Velimira Perasovića.

U rezultatski ne posebno bitnoj utakmici u skupini L Bilbao je kao gost svladao Panionios s 88-84. Za baskijski su sastav ponovno igrala sva trojica Hrvata: Fran Pilepić je upisao deset poena i tri skoka, Damir Markota deset koševa i tri asistencije, a Zoran Vrkić sedam poena, dvije uhvaćene lopte i jedno dodavanje za koš.

Berlinska Alba je bez našeg Leona Radoševića svladala Radnički s 92-83. Nijemci su prvi u skupini N i u osmini finala idu na talijanski Sassari.

Eurocup, parovi osmine finala:

Nanterre - Budiveljnik
TED Ankara - Himik
Himki - Valencia
Nižnij Novgorod - Beşiktaş
Hapoel Jeruzalem - Ulm
Alba - Sassari
Uniks - Nymburk
Lietuvos Rytas - Crvena zvezda


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.