Sport

Košarka, Eurocup

Olimpija kažnjena zbog Predinova divljaštva

Olimpija kažnjena zbog Predinova divljaštva

Zbog incidenta u kojem je sudjelovao poznati kantautor Zoran Predin, disciplinski sudac Eurolige oštro je kaznio slovenskog košarkaškog velikana Union Olimpiju.

Podsjetimo, Olimpija je prošli tjedan pred svojim navijačima poražena od Budiveljnika u posljednjem kolu drugog kruga Eurocupa (83-87). Iako Ljubljančani ni pobjedom nisu mogli proći dalje, njihove su navijače iznimno razljutile neke odluke sudaca, a najdalje je otišao Predin koji je utrčao na parket i šakom u glavu pogodio jednog suca.

Nakon analize slučaja, disciplinski sudac Eurolige, pod čijom je ingerencijom i Eurocup, kaznio je Olimpiju igranjem triju domaćih utakmica pred praznim tribinama. Osim toga, Ljubljančani moraju platiti 25.000 eura zbog huliganskog čina, a njihov trener Aleš Pipan će u blagajnu Eurolige dodati 3000 eura zbog pokazivanja nepoštovanja prema sucima.

Direktor Eurolige Jordi Bartomeu zabranio je, pak, Predinu ulazak na bilo koju utakmicu pod okriljem Eurolige. Glazbenik se, podsjećamo, ispričao nakon incidenta, a u svome je priopćenju i sam najavio da više neće dolaziti na košarkaške utakmice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.