Sport

Nogomet, Premiership

Premierliga: Dva gola Jelavića, Arsenal uvjerljiv, City jedva

Premierliga: Dva gola Jelavića, Arsenal uvjerljiv, City jedva

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić odveo je svoj Hull City do gostujuće 4-0 pobjede nad Cardiffom s dva postignuta pogotka.

U sklopu 27. premierligaškog kola Jelavić je zabio svoj drugi i treći ovosezonski gol, nakon što je premijerni postigao prije dva kola u utakmici protiv Sunderlanda. Jelavić je zabio u 38. i 57. minuti, a bili su to drugi i treći gol za Hull City. Prvog je zabio udarcem desnicom iz sredine kaznenog prostora na dodavanje Shanea Longa, a drugi glavom nakon ubacivanja Liama Roseniora. Preostala dva gola za visoku pobjedu Tigersa postigli su Tom Huddlestone i Jake Livermore, a Jelavić je odigrao svih 90 minuta.

Arsenal je na Emiratesu s uvjerljivih 4-1 savladao Sunderland i zadržao minimalan bod zaostatka za vodećim Chelseajem. Dvostruki je strijelac za "topnike" bio povratnik u sastav Olivier Giroud, dok su po jedan gol zabili Tomaš Rosicky i Laurent Koscielny. Najljepši trenutak na susretu bio je gol češkog veznjaka kojeg je postigao nakon brze akcije i duplog pasa s Giroudom.

Manchester City uz puno je muke na Etihadu pobijedio Stoke City s 1-0 golom Yaye Tourea iz 70. minute. Najefikasnija momčad lige je posljednje tri ligaške utakmice postigla tek jedan gol. Prethodno su izgubili od Chelseaja 1-0, te odigrali 0-0 protiv Norwicha.

Do četvrte uzastopne pobjede West Ham je stigao na svom Upton Parku protiv Southamptona s 3-1 golovima Matthewa Harvisa, Carltona Colea i Kevina Nolana. Nolan je u zadnjih sedam premierligaških nastupa upisao 6 golova i 3 asistencije. Kod Southamptona se najavljivao mogući povratnički nastup Dejana Lovrena po oporavku od ozljede gležnja, ali je hrvatski stoper čitav susret odgledao s klupe za pričuve.

Kažimo i da je Fulham odigrao 1-1 na gostovanju kod WBA-a u premijernoj ulozi Felixa Magatha kao menadžera "cottagersa".

Premierliga, 27. kolo:

Arsenal - Sunderland 4-1 (Giroud 5, 31, Rosicky 42, Koscielny 57 / Giaccherini 81)

Cardiff - Hull City 0-4 (Huddlestone 18, Jelavić 38, 57, Livermore 68)

Manchester City - Stoke City 1-0 (Toure 70)

West Bromwich Albion - Fulham 1-1 (Vydra 86 / Dejagah 28)

West Ham - Southampton 3-1 (Jarvis 20, Cole 23, Nolan 71 / Yoshida 8)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.