Sport

Nogomet, Premiership

Premierliga: Jelavić strijelac u remiju Hull Cityja

Premierliga: Jelavić strijelac u remiju Hull Cityja

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić postigao je pogodak na susretu 36. kola engleske Premierlige, u kojem je njegov Hull City izvukao remi kod Fulhama odigravši 2-2.

Jelavić je svoj 5. ovosezonski pogodak zabio u 75. minuti utakmice iz neposredne blizine, nakon što je lopta domaćeg igrača Sasche Riethera odsjela na vlastitoj gredi i odbila se prema našem reprezentativcu. Bio je to pogodak za smanjenje Fulhamova vodstva na 2-1, a bod gostima donio je Shane Lone u 87. minuti, nakon preciznog ubacivanja Sonea Aluka na drugu vratnicu.

Prethodno je Fulham, koji se grčevito bori za opstanak u ligi, poveo s 2-0 pogocima Ashkana Dejagaha i Fernanda Amorebiete u 55., odnosno 58. minuti susreta.

Do važne je gostujuće pobjede u borbi za peto, odnosno četvrto mjesto u Premierligi stigao Tottenham, koji je slavio s 1-0 kod Stoke Cityja. Strijelac jedinog pogotka bio je Danny Rose u 33. minuti prvog poluvremena, nakon što ga je efikasno proigrao Emmanuel Adebayor.

Pobjedu vrijednu tri boda i sigurnog ostanka u ligi upisao je Swansea City, koji je pred svojim navijačima slavio protiv Aston Ville s visokih 4-1. Nakon prve 22 minute utakmice rezultat je pogocima Wilfrieda Bonyja (10. minuta) i Gabriela Agbonlahora (22.) bio izjednačen, no do poluvremena je domaćin poveo preko Jonjo Shelveyja. Visoku pobjedu u nastavku domaćinu su donijeli Pablo Hernandez i još jednom Bony.

U izravnom dvoboju za ostanak u ligi West Bromwich Albion je s minimalnih 1-0 slavio protiv West Hama, a strijelac jedinog pogotka u 11. minuti prvog dijela bio je Berahino. West Ham (14. mjesto) je i dalje ispred West Bromwicha (15.), ali sada ima samo jedan bod prednost. Od sigurne su zone udaljeni šest, odnosno pet bodova.

Premierliga, 36. kolo:

Fulham - Hull City 2-2 (Dejagah 55, Amorebieta 58 / Jelavić 75, Long 87)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.