Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Pogodak i asistencija Mandžukića

Bundesliga: Pogodak i asistencija Mandžukića

Bayern je ostvario 14. uzastopnu pobjedu u Bundesligi, te sada ima 19 bodova prednosti pred Bayerom iz Leverkusena na drugom mjestu. Ovo je bila četvrta uzastopna pobjeda bavarskog velikana bez primljenog gola. U ta četiri ogleda je Bayern zabio 15 golova.

Bayern je sada udaljen samo jednu pobjedu od sustizanja vlastitog rekorda kada je 2005. godine upisao 15 uzastopnih pobjeda u Bundesligi, ali u dvije različite sezone.

Bayern je prvi pogodak na utakmici postigao u 25. minuti, kada je Thomas Müller glavom pospremilo loptu u mrežu nakon centaršuta Rafinhe. U 34. minuti je Schweinsteiger izvrsnom loptom pronašao Thiaga Alcantaru, koji je poentirao iskosa s lijeve strane.

U drugom poluvremenu do izražaja je došao Mario Mandžukić. Prvo je krasno asistirao petom Mülleru za njegov drugi gol na utakmici u 59. minuti, a onda je u 66. hrvatski napadač poentirao glavom na ubačaj Rafinhe s desne strane. Zabio je 13. ligaški gol ove sezone, te je u trećoj uzastopnoj utakmici u kojoj je nastupio u prvenstvu bio strijelac. Jedan gol više od Mandžukića zabili su Lewandowski iz dortmundske Borussije i Ramos iz berlinske Herthe.

Eintracht Frankfurt i Werder odigrali su 0-0. Gosti iz Bremena su izvukli bod iako su od 34. minute igrali bez isključenog Kroosa. 

Bundesliga, 22. kolo:

Eintracht – Werder 0-0

Hannover – Bayern 0-4 (Müller 25, 59, Alcantara 34, Mandžukić 66)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.