Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Mandžukić strijelac u pobjedi, Olić u porazu

Bundesliga: Mandžukić strijelac u pobjedi, Olić u porazu

Aktualni njemački i europski prvaci su slavili četvrti put u pet utakmica i time ponovno izbili na vrh ljestvice, barem dok svoj dvoboj protiv HSV-a ne odradi Borussia Dortmund. Momčad Pepa Guardiole nije uspjela u prvom poluvrmeneu slomiti otpor žilavih gostiju, ali u 51. minuti je Arjen Robben proigrao Tonija Kroosa na lijevoj strani šesnaesterca, a ovaj je isprva odigrao za Mandžukića koji je pogodio s desetak metara. Za našeg je napadača to jubilarni 50. gol u Bundesligi u kojem je imao ''svoje prste''. Prema statistici Opte, postigao je 38 golova i ubilježio 12 asistencija.

Pobjedu Bavaraca u 64. je minuti potvrdio Franck Ribery koji je pospremio loptu u mrežu nakon prethodnog udarca Robbena. Spomenimo i da je Manuel Neuer postao najmlađi vratar u bundesligaškoj povijesti (27 godina, četiri mjeseca, 28 dana) sa 100 utakmica bez primljenoga gola.

Strijelac je u 5. kolu bio i Ivica Olić, ali njegovom Wolfsburgu to nije pomoglo da izbjegne poraz kod Bayer Leverkusena. ''Apotekari'' su slavili s 3-1, a 34-godišnji hrvatski reprezentativac je pogodio za 1-1 u 39. minuti, ubacivši se između dvojice čuvara nakon ubacivanja Ricarda Rodrigueza. Prije toga je Sidney Sam doveo Bayer u vodstvo, a u drugom poluvremenu je pobjedu domaćima s dva gola osigurao Stefan Kieβling. Oliću je ovo, inače, drugi prvenstveni pogodak ove sezone. Naš je napadač odigrao cijelu utakmicu, dok je Ivan Perišić ušao u 71. minuti.

Premijernim pogotkom u dresu Schalkea Kevin-Prince Boateng, ovoljetno pojačanje iz Milana, donio je pobjedu klubu iz Gelsenkirchena na gostovanju u Mainzu. Do gostujuće je pobjede došao i Eintracht iz Frankfurta koji je s 3-0 nadigrao Werder. Posao je Eintrachtu bio olakšan nakon što je već u 26. minuti crveni karton zbog brutalnog "kung-fu" starta dobio Franco di Santo. Dvostruki je strijelac za goste bio Čeh Vaclav Kadlec, dok je Sebastian Prödl zabio autogol. Naš Srđan Lakić je ušao u igru u 81. minuti, dok Mateo Pavlović nije bio u sastavu domaćih.

Bundesliga, 5. kolo:

Bayern - Hannover 2-0 (Mandžukić 51, Ribery 64)

Bayer Leverkusen - Wolfsburg 3-1 (Sam 24, Kieβling 65, 90 / Olić 39)

Werder - Eintracht Frankfurt 0-3 (Kadlec 14, 34, Prödl 77-ag)

Mainz - Schalke 0-1 (Boateng 34)

Augsburg - Freiburg 2-1 (Altintop 62, Werner 90 / Mehmedi 46)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.