Sport

Košarka, kup Krešimira Ćosića

Zagreb eliminirao Cibonu u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića

Zagreb eliminirao Cibonu u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića

Košarkaši Zagreba kreirali su veliko iznenađenje u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. U Domu sportova svladali su Cibonu sa 87:84 i tako zasluženo otišli u finale. Cibona je olako ušla u utakmicu, Zagreb podignuo samopouzdanje kada je vidio da može igrati s Cibosima i na kraju je zaslužio finale.

Slaven Rimac je više puta naglašavao kako ova Cibona može pobjeđivati samo i isključivo punim angažmanom i jakom obranom. To je izostalo u prvom polufinalnom susretu Kupa Krešimira Ćosića i uslijedila je kazna - Zagreb je neočekivano, ali zasluženo slavio sa 87:84 i plasirao se u finale.

Niti je Cibona u obrani, a niti u napadu izgledala dobro i odrađivala posao kako se očekivalo. Samo u ranoj fazi utakmice imala je značajnije vodstvo, ali dopustila je Zagrebu ekspresni povratak u utakmicu i na kraju pobjedu.

Cibosi su ubacili 84 poena protiv zone Zagreba, ali problem je bila obrana koja je probijana kako su se Zagrebaši sjetili i 87 poena Mrava pokazuje kakvu je Cibona odigrala obranu.

Nakon početnih 8:2 Zagreba, Cibona je odradila svoje najbolje razdoblje utakmice i serijom 16:3 činilo se da je i potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom. Međutim Cibosi nisu uspjeli zadržati prednost i Zagreb je hrabrom igrom uspio doći do preokreta.

Već do odlaska na poluvrijeme situacija se potpuno promijenila. Dobru rolu u tom razdoblju odradili su Juraj Segarić i Domagoj Vuković, a Halilovićevim polaganjem Zagreb je u 19. minuti poveo s lijepih 45:39.

Početak drugog dijela donio je određeni napredak u igri Cibone, međutim izgrađenu prednost su poništili Segarić i Novačić koji su vratili utakmicu u rezultatsku neizvjesnost.

I dok se nekako očekivao pad ritma u igri Zagreba, činilo se kako i igrači Cibone očekuju da će se to dogoditi samo od sebe i umjesto pritiska i tjeranja Zagrebaša u pogreške i dalje su nijemo promatrali što se događa na parketu.

Alarm se uključio kada je Zagreb u 37. minuti pobjegao na 83:75 i napokon je Cibona zaigrala malo čvršće. U završnici susreta ukazala se Cibosima prilika za potpuni povratak i to nakon što je Davor Kus ubacio sva tri slobodna bacanja za smanjenje na 85:84. Napravljen je brzi prekršaj nad nekadašnjim Ciboninim juniorom Tonijem Brnasom, ovaj je ubacio oba slobodna bacanja, međutim ostalo je dovoljno vremena Cibosima za posljednji napad. Zaključio ga je šutem za tri poena Dario Šarić, no nije pogodio i Zagreb je proslavio ulazak u finale.

U pobjedničkom sastavu Miralem Halilović je ubacio 18 poena (8/13) uz pet skokova, a Juraj Segarić 15 poena (5/7) uz sedam asistencija i šest skokova. Kod Cibone Šarić je upisao 25 poena (9/16) i devet skokova, a Kus 21 poen (7/10).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.