Sport

Skijanje

Slalom Kranjska Gora: Kosteliću visi druga vožnja, Matt vodi

Slalom Kranjska Gora: Kosteliću visi druga vožnja, Matt vodi

Kostelić je na slovensku padinu krenuo kao deveti skijaš po redu, a kada je prošao ciljem zasigurno nije imao prevelikog razloga za zadovoljstvo. Semafor je pokazao zaostatak od čak dvije sekunde i 23 stotinke za Austrijancem Mattom, koji je i ostao vodeći skijaš u prvom laufu.

Kostelić je trenutno na 22. mjestu, pa mu je nastup u drugoj vožnji itekako pod znakon pitanja. Podsjetimo, naš je skijaš prošle godine slavio na slovenskoj padini u ovoj disciplini.

Nijemac Felix Neureuther zakasnio je svega pet stotinki za aktualnim olimpijskim pobjednikom u ovoj disciplini, dok se na trećem mjestu zasada nalazi Norvežanin Henrik Kristoffersen. Nezadovoljan zasada može biti najbolji slalomaš današnjice Marcel Hirscher, koji nakon prve vožnje drži "nisko" šesto mjesto.

Podsjetimo, Austrijanac se osim za Mali kristalni globus bori i za Veliki s Akselom Lundom Svidalom, za kojim trenutno kasni 41 bod.

Bit će to sjajna završnica sezone u švicarskom Lenzerheideu, u koju bi Hirscher i Norvežanin Svindal mogli ući u potpunosti ravnopravni. U Lenzerheideu se voze sve četiri discipline (slalom, veleslalom, super G i spust).

Druga vožnja u Kranjskoj Gori na rasporedu je u 12:30. 

SK skijaša, Kranjska Gora, slalom, prva vožnja:

1. Mario Matt (Aut) 52.89

2. Felix Neureuther (Njem) +0.05

3. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.30

4. Mattias Hargin (Šve) +0.42

5. Fritz Dopfer (Njem) +0.48

...

22. Ivica Kostelić (Hrv) +2.23


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.